Головне

Ліга Європи. 6 тур. Стяуа - Динамо 0:2. Бенефіс Шовковського та Ярмоленка

12.12.2014 00:50 695 0
Ліга Європи. 6 тур. Стяуа - Динамо 0:2. Бенефіс Шовковського та Ярмоленка

Київське Динамо у шостому турі Ліги Європи здолало Стяуа. На гру з румунами Динамо не варто було налаштовувати. Незважаючи на достроковий вихід до плей-офф киянам потрібно було вигравати групу. При різних розкладах таким результатом могла бути нічия. А ось господарів мировий результат матчу ніяк не влаштовував.

Динамо пощастило вже на четвертій хвилині, коли Шукала ударом головою з кількох метрів не влучив у ворота. Після цього моменту почали щось створювати і кияни. Двічі міг забивати Кравець та одного разу Ярмоленко. Перший, після чудових пасів від Ленса ніяк не міг поцілити у ворота, а Ярмоленко не зумів переграти Арлаускіса.

Першу 45-хвилинку у Динамо можна назвати "таймом Шовковськго". Воротар Динамо тягнув усе, що летіло у бік його воріт. Після ударів Кіпчу, Танасе та Шукала Шовковський робив сейви немов 18-річний хлопець. Другий тайм мав поставити усі крапки над "і". Для Стяуа була потрібна лише перемога для виходу з групи.

Стартові хвилини другого тайму обидві команди провели пасивно. Потім знову довелося вступати в гру Шовковському, який знову став на шляху після удару Кешеру. На початку другого тайму м`яч влучає в руку Хачеріді в карному Динамо, але британський суддя пенальті не ставить.

На 71-й хвилині Динамо забиває гол. Сидорчук вийшов на заміну замість Велозу, який був інертний у відборі та пасах, і Динамо заграло компактніше біля карного майданчика господарів. Саме після пасу Сидорчука Ярмоленко пробиває воротаря Стяуа і робить рахунок 1:0. Пропущений гол не налаштував Стяуа на атакуючі дії. Динамо уміло збивало темп гри і грало по результату. Не оживив атаку Динамо Мбокані, котрий замінив Кравця.

Завершальний акорд же в цій зустрічі логічно записав Ленс. Голландець, який до цього роздавав паси сам, отримав довгу передачу від Ярмоленка, обіграв Арлаускіса і забивав у порожні ворота - 2:0. У результаті Динамо отримує свою п`яту перемогу у груповому турнірі Ліги Європи і виграє перше місце в групі.

Коментарі ()