Головне

Ліга Європи. 6 тур. Металіст - Локерен 0:1. З нулем на виліт

12.12.2014 00:31 427 0
Ліга Європи. 6 тур. Металіст - Локерен 0:1. З нулем на виліт

Металіст повністю провалив виступ у Лізі Європи цього сезону. Суперником харків'ян в останньому турі став бельгійський Локерен, який також не мав навіть теоретичних шансів не вихід в весняну частину турніру. Свою невмотивованість обидві команди почали демонструвати вже з перших хвилин матчу. Металіст на старті дещо більше володів перевагою у володінні м'ячем, але особливих дивідендів команді Рахаєва, який на цей матч випустив повністю український склад, це не принесло.

На додачу до цього, саме господарі пропустили перший і єдиний м'яч в зустрічі. Сталося це на 16-й хвилині, коли Нголлок спокійно виконав навісну передачу точно на голову Лею, який і переправив головою м'яч повз Горяїнова. Втім, як було потім видно на повторі, нападник Локерена під час удару перебував в офсайді, але арбітри це не помітили, чи не захотіли помічати. Загалом суддівство в матчі викликало багато питань, особливо це виливалося в моментах з офсайдами. Через хвилину після пропущеного голу відновлювати паритет міг Ребенок, але його удар з близької відстані пішов значно вище воріт.

З середини тайму команди почали активніше обмінюватися атаками, але до явної гостроти справа не доходила. У Металіста дуже активним був Болбат, спершу дальній удар Сергія пішов над поперечкою воріт суперника, а потім завадив шкіряному потрапити у ворота Локерена Баррі, який парирував удар півзахисника Металіста з гострого кута. Локерен також мав непогані нагоди, в одній з яких Пшеничних у підкаті не пустив де Паува на побачення з Горяїновим. За хвилину до перерви команди ще раз обмінялися моментами на удар Дессерса головою після кутового Металіст відповів ударом здалеку від Радченка - в обох епізодах надійно зіграли голкіпери обох клубів.

У другому таймі гості вирішили повністю грати другим номером, адже рахунок дозволяв. Металіст почав другу половину активно і вже на старті створив два непоганих моменти біля воріт Баррі. Спочатку вище воріт головою пробив Гоменюк, а трохи згодом над поперечкою з-за меж карного пробив Болбат. Після цього, як і в минулих своїх матчах, підопічні Рахаєва рідко доводили справу до акцентованого, гострого удару, виникали проблеми і з останнім пасом. Втім, ще декілька непоганих нагод зрівняти рахунок харківський клуб мав, але в гол це так і не матеріалізував.

Локерен також всією командою в захисті не сидів та виходив в непогані контратаки. На 61-й хвилині класну нагоду подвоїти рахунок втратив де Паув: нападник на замасі прибрав Березовчука та пробив, однак його удар низом у стрибку парирував Горяїнов. А вже під завісу матчу Горяїнова і компанію після удару Анса врятувала поперечка. Вже на першій доданій хвилини останню нагоду втратив Кобін, Василь вийшов фактично 1 на 1 з Баррі, але пробив з гострого кота повз ворота. У підсумку харків'яни повторили антирекорд Ліги Європи. Раніше єдиним клубом, який не набрав жодного очка на груповій стадії, був Шемрок Роверс. Тепер до нього в компанію приєдналися харків'яни і братиславський Слован.

Коментарі ()