Українська правда

Президент РФС може потрапити за грати

Сергей Шемшученко — 5 січня 2015, 14:03

Для Ніколая Толстих сумні наслідки може мати ситуація із заборгованістю по зарплаті перед тренером збірної Росії Фабіо Капелло.

Таку думку висловив почесний президент Російського футбольного союзу В'ячеслав Колосков.

"Це неподобство, що псує імідж всієї Росії, а не тільки вітчизняного футболу. Хто винен? Очевидно, що основна відповідальність лежить на людині, яка підписала з ним контракт, - це президент РФС. Толстих посилається на якісь домовленості. Але він повинен усвідомити, що це необхідно терміново зробити - сумнівів у цьому немає жодних", - зазначив він.

"Ніхто з команди Капелло не скаржився. Хоча така норма в законі дійсно є. Можуть не тільки заборонити працювати, а й у в'язницю посадити. Справа серйозна, тому Микола Олександрович повинен зробити все для того, щоб розрахуватися", - зауважив Колосков.

На його думку, під керівництвом Капелло збірна Росії стада деградувати.

"Чи потрібен взагалі нам Капелло? Важко сказати. Те, що італієць нічого не зробив, - це однозначно. Ті результати, які були досягнуті, цілком могли бути і при російському тренерові. Коли Капелло прийшов, всі сподівалися, що результатом його діяльності має стати прорив російської збірної", - сказав він.

"Однак трапилася повна деградація. За останній час ми обіграли тільки збірну Ліхтенштейну. Решта матчів або програли, або зіграли внічию - це говорить про те, що робота Капелло залишає, м'яко кажучи, бажати кращого", - зазначив почесний президент РФС В'ячеслав Колосков, слова якого наводить sport-weekend.com.