Головне

Фоменко: "Безус має повернутись на колишній рівень, а за Девичем будемо стежити"

26.01.2015 17:36 374 0

Екс-нападник збірної України і харківського Металіста Марко Девич талановитий футболіст і цілком ще може довести свою спроможність.

Про це в інтерв'ю matchday.ua заявив головний тренер збірної України Михайло Фоменко, який прокоментував переходи в нові клуби кандидатів у національну команду, а також спростував чутки про свій відхід з посади наставника "синьо-жовтих" услід за відставкою президента ФФУ Анатолія Конькова.

"Девич сам має право розпоряджатися своєю долею. Мені, звичайно, важко оцінювати переїзд Девича в Катар. Але з суто футбольної точки зору можу сказати, що тільки матчі покажуть, чи правильне рішення відносно своєї кар'єри прийняв Девич" - зазначив він.

"Хоча якщо в Рубіні він не грав, його бажання до зміни обстановки цілком обгрунтоване. Він талановитий футболіст і цілком може довести свою спроможність. Будемо спілкуватися, будемо стежити за його кар'єрою.Тим більше, зараз технічно не становить труднощів стежити за будь-яким футболістом, в якій би країні він не грав", - сказав тренер збірної України.

Також Фоменко прокоментував ситуацію з переходом в Дніпро екс-динамівця Романа Безуса.

"Звичайно, як і в будь-якому іншому випадку, є надія і хочеться вірити, що Безус повернеться на свій рівень у Дніпрі. Все залежить від нього, як він скористається шансом, який йому дадуть в Дніпрі. Думаю, Мирон Маркевич запрошував Романа не для того, щоб не давати можливості проявити себе", - висловив думку Фоменко.

"Найголовніше, щоб зараз, після того як він не грав і відразу включився в навантаження і ритм товариських матчів, не було травм і проблем зі здоров'ям. А в тому, що він може і вміє грати на високому рівні і повернеться до своєї кращої готовності, я аніскільки не сумніваюся", - додав фахівець.

Фоменко підкреслив, що для Безуса перехід в Дніпро - теж гарний струс і можливість проявити себе.

"Тим більше, для самого Романа, психологічно, на мій погляд, перехід в Дніпро - теж гарний струс і можливість проявити себе", - зазначив він.

"Що стосується роботи в збірній, то у мене і моїх помічників є чинні контракти. Ми будемо виконувати їх згідно всіма зобов'язаннями", - додав тренер.

Фоменко також зауважив, що знайомий з Андрієм Павелком.

"Андрій Павелко вже був віце-президентом ФФУ. Ми знайомі, спілкувалися і не раз. Думаю, будемо працювати. Якщо раптом будуть питання, будемо вирішувати їх поступово", - підкреслив Фоменко.

Раніше повідомлялося, що відставка очільника ФФУ Анатолія Конькова не вплине на роботу наставника збірної України Михайла Фоменка.

Коментарі ()