Головне

Павелко дистанціонується від футбольних олігархів

30.01.2015 10:27 1178 0
 Павелко дистанціонується від футбольних олігархів

Трохи більше ніж на місяць до позачергових виборів президента Федерації футболу України кандидатів на крісло Анатолія Конькова стало на одного менше, а інтрига продовжує зберігатися. З офіційних звітів сайту ФФУ, у перегонах беззаперечним лідером можна вважати Андрія Павелка. На виборах президента ФФУ Павелка підтримує вже 37 колективих членів з 49-ти. До того ж у середу, 28 січня, додав вістів Павелку і заплутав усіх Маркіян Лубківський, котрий зняв свою кандидатуру з виборів президента ФФУ.

Такий крок Лубквіського пов`язують з тим, що речник СБУ не зумів погодити свою кандидатуру з головними гравцями на футбольнному полі. Як зазначають джерела Чемпіона, Лубківський був висуванцем від Ігоря Коломойського і мав підтримку у Ріната Ахметова. Але щось в цій комбінації не зрослося, і Лубківському довелося піти.

Здавалося, що це все має зіграти на руку Павелку, котрий тепер залишається єдиним реальним кандидатом на посаду президента ФФУ. Але не все так просто. Досі, про свою підтримку жодному з кандитатів не заявив Рінат Ахметов. Зрозуміло, що у нього зовсім не ті проблеми в голові, але участь команди в Лізі чемпіонів кожного року змушує задуматися і про футбол.

Поки мовчить рупор Ахметова в українському футболі - генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін. Раніше у Шахтарі, жодного разу не виступили проти Павелка, але і схвальних відгуків не було. Тепер усі в очікуванні голосу Донбаса з Києва. До шостого лютого, коли закінчується термін висування в кандидати в президенти ФФУ ще є час і варто очікувати сюрпризів.

Що ж стосується Андрія Павелка, то він схоже вирішив дистанціюватися від футбольних олігархів. Вже нині, дніпропетровця Павелка, не назвеш людиною Ігоря Коломойського. Віддалення від земляка пройшло і в політиці, і перекинулося на футбол. Як зазначають джерела Чемпіона у ФФУ, нині Павелко хоче себе позиціонувати як людина, яка хоче об`єднати навколо себе протидіючі сторони україснького футболу. Наразі зробити це буде тяжко, і поки це нагадує басню Крилова про лебідя, рака та щуку.

Ті ж самі стосунки спостерігаються у Павелка із Григорієм Суркісом. Нинішній віце-президент УЄФА розуміє, що в нинішній ситуації в країні, Андрій Павелко як людина Президента України Петра Порошенка потрібен йому більше, ніж Суркіс тому ж Павелку. Єдине, що може дати Григорій Суркіс Павелку - це протекція та знайомства в європейському футболі, що дуже важливо, як для майбутньго очільника ФФУ.

Поки ж вимальовується така картина, що Павелко хоче зі всіма товаришувати, але ні кого не пускати в свою "пісочницю". Лише час покаже, що з цього вийде.

Коментарі ()