Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Шахтар - Баварія 0:0. Не пробили навіть у більшості

17.02.2015 23:59 2195 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Шахтар - Баварія 0:0. Не пробили навіть у більшості

Баварія підходила до протистояння в 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів із Шахтарем безумовним фаворитом. Та і взагалі, мюнхенці вважаються одними з претендентів на перемогу у нинішньому розіграші. Цього ніхто і не приховує. А першим бар'єром у плей-офф стали саме донеччани. Не приховував сили "червоних" і головний тренер "помаранчево-чорних", який напередодні був лаконічним: "Звичайно, Баварія - фаворит".

Для "гірників" це був перший офіційний матч, починаючи з 10 грудня 2014 року. А це два місяця й один тиждень. За цей час підопічні Луческу провели збори у Бразилії й Іспанії. Тепер же їм доводилося повертатися додому досить рано, як для вітчизняного футболу, та пригадувати прохолодну українську погоду.

Відпочивали більше місяця і підопічні Хосепа Гвардіоли. З єдиним нюансом: вони вже встигли провести чотири офіційні поєдинки, в одному з яких отримали серйозного ляпаса від Вольфсбурга. Розгромна поразка (1:4) боляче вдарила по самолюбству мюнхенців. Для них це був перший програш у нинішньому чемпіонаті Німеччини (до цього "червоні" поступилися у матчі за Суперкубок Німеччини дортмундській Боруссії й у груповому етапі Ліги Чемпіонів Манчестер Сіті).

Ні для кого не було б секретом, якби ще до старту зустрічі автор цих рядків написав, що Баварія мала беззаперечну перевагу. Адже по-іншому і бути не могло. У першому таймі "червоні" переважали суперників у володінні м'ячем вдвічі - 69% на 31%. І били гості також набагато частіше, однак загрози для П'ятова не було. Лише одного разу мюнхенці влучили у ствір воріт, і з цією спробою Андрій легко впорався.

Шахтар відповів потужний вистрілом Ракицького зі штрафного, який з другої спроби таки забрав Нойєр. Ці удари у ствір воріт так і залишилися єдиними з боку обох команд за весь поєдинок! "Гірники" у другому таймі взагалі не змогли жодного удару завдати. У Баварії таких намагань було два - повз ворота.

Ближче до завершення першої половини донеччанам вдалося вирівняти гру, відтіснивши її подалі від своїх воріт. Однак з початком другого тайму все повернулося на свої місця. Проте, ненадовго. Шахтар знову вирівняв перебіг подій, а на 65-й хвилині отримав фантастичний шанс виграти цю дуель - Альберто Ундіано Мальєнко вилучив Хабі Алонсо за другу жовту картку.

Як не прикро констатувати, але шансів на звитягу "гірники" так і не мали. Гвардіола швидко випустив у захист Бадштубера, чим зацементував і без того міцну оборону своєї команди. Натомість, на останніх хвилинах "помаранчево-чорні" кілька разів провалилися на власній половині. В одному з них Роббен апелював, що Ракицький підіграв рукою, але іспанський арбітр пенальті тут не побачив.

Отже, перша дуель Шахтаря та Баварії завершилася бойовою, та все ж маловидовищною нульовою нічиєю. Тому все вирішиться 11 березня у Мюнхені. А на той час уже і Шахтар матиме офіційну ігрову практику.

Коментарі ()