Головне

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Дніпро - Олімпіакос 2:0. Всупереч прогнозам

19.02.2015 15:30 1478 0
Ліга Європи. 1/16 фіналу. Дніпро - Олімпіакос 2:0. Всупереч прогнозам

Дніпропетровський Дніпро зумів стартувати в єврокубах з неочікуваної для багатьох перемоги над грецьким Олімпіакосом. Після жеребкування плей-офф Ліги Європи мало хто давав шанси на успіх команді Мирона Маркевича. Олімпіакос доволі сильно провів груповий турнір Ліги чемпіонів. Підопічні Вітора Перейри обіграли в рідних стінах і Атлетико, і Ювентус. Причому у виїздному матчі в Турині далі бій Юве, погравши з рахунком 2:3.

Отже, Дніпру мало бути сутужно саме в захисті. Але дніпропетровці зуміли здивувати надійною грою в обороні. До останнього віддавалася грі уся команда. Не такі помітні були на полі Коноплянка, Матеус та Зозуля, але відпрацювали на усі 100% і в захисті.

У першому таймі обидві команди мало чим здивували, гра була без загострення з мінімальним ризиком попереду. Олімпіакос не форсував події і гра їх джокерів - Мітроглу та Домінгеса, не принесла неприємностей обороні Дніпра.

Другий тайм Дніпро розпочав більш активно в атаці. Маркевич замість Безуса випустив Калінича, який тримав у постійній напрузі захисників гостей. На 50-й хвилині українці забивають гол. Канкава вирішив пробити з метрів 27 і круглий зрикошетив від Сантани, і залетів у кут воріт Олімпіакоса. Через чотири хвилини господарі знову забивають гол, і дали можливість порадіти кільком тисячам своїх уболівальників на Олімпійському в Києві. Зі стандарту з метрів 25-ти хитро пробив Ротань, і м`яч, зачепивши ногу Сіоваса залетів у ворота Роберто.

Після двох пропущених голів греки пішли вперед, але не досягли особливого успіху в атаці. Захист Дніпра та Бойко грали надійно. У дніпропетровців варто виділити новачка Ежидіо, який активний був на своєму фланзі, а також Лучкевича, який старався, напевно, більше усіх. Не пішла гра в Конополянки. Не було ні удару, ні пасу, а часом він простро перетримував м`яч в атаці. Після двох голів Дніпро міг забити ще мінімум один у ворота Олімпіакоса, але вже щастило гостям.

Вже в доданий час до другого тайму Дніпро двічі має бути вдячний австрійському судді Роберту Шергенхоферу. На 93-й хвилині м`яч влучає в руку Ежидіо у штрафній Дніпра. За підказки арібтра за воротами, головний суддя не ставить пенальті у ворота дніпропетровців. Після подачі кутового греки вже забивають гол у ворота Бойка. Але знову таки австрієць скасовує взяття воріт, зафіксувавши чи то фол на Лучкевичу, чи офсайд, якого не було апріорі. Подякуємо австрійцю за Дніпро.

Тепер у Дніпра буде надто тяжкий виїзд в Грецію, де навіть гранди європейського футболу отримують на горіхи.

Коментарі ()