Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Байєр - Атлетико 1:0. Завдання-мінімум Леверкузен виконав

25.02.2015 20:06 815 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Байєр - Атлетико 1:0. Завдання-мінімум Леверкузен виконав

Байєр виконав завдання-мінімум у першому матчі 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів з Атлетико. Леверкузенці здобули мінімальну перемогу завдяки єдиному голу Хакана Чалханоглу. Тепер, аби пройти далі, мадридцям удома доведеться забивати мінімум двічі. А якщо "фармацевтам" вдасться спіймати "матрацників" на контратаці, то останнім доведеться тричі розписуватися у воротах суперника.

Загалом, Атлетико не був схожий сам на себе. Дивно було спостерігати, як підопічні Дієго Сімеоне, які нещодавно познущалися над мадридським Реалом, безпорадно діяли в атаці, зосередившись більше на власних воротах. Байєр із самого початку заволодів ініціативою. Однак створити щось суттєве попереду їм не вдавалося.

Так, можна пригадати удар Спахича, який майже на лінії перервав Манджукич, та м'яч летів повільно, тому, склалося відчуття, що навіть Мойя до нього встиг би. Той же Спахич на 26-й хвилині створив справжній реальний момент, але м'яч після його удару влучив у хрестовину.

Сімеоне, окрім вищенаписаного, довелося вже у першому таймі робити дві вимушені заміни: травмувалися Сікейра та Сауль Ньїгес. Хоча саме після цих змін Атлетико нарешті пішов уперед. А у компенсований час навіть ледь не відкрив рахунок. Тьягу пробив метрів з восьми у дальній кут - Лено згрупувався та дотягнувся до цього непростого удару.

Тьягу міг стати героєм, а у другому таймі ледь не став антигероєм. Він був вилучений на 77-й хвилині за другу жовту картку. Щоправда, Байєр, який завдяки голу Чалханоглу вів на той момент 1:0, не став стрімголов бігти вперед, щоб закріпити перевагу. Леверкузенці вирішили, що і такого рахунку їм може вистачити, тому за журавлем у небо вони не стали гнатися. Та і взагалі, після голу темп у зустрічі став рваним, було багато порушень, а от моментів - зась.

Не допоміг Атлетико і вихід Торреса, який запам'ятався лише одним ударом, з яким впорався Лено. Між голом і вилученням було ще два цікавих епізоди. Спочатку Дрмич здійснив рейд через півполя, але переграти Мойю не зміг, а потім арбітр Павел Краловец не зарахував гол Торреса. Бригада зафіксувала, що м'яч під час подачі з кутового вийшов за межі поля, хоча чіткого повтору, щоб упевнитися у цьому, глядачі так і не дочекалися.

Коментарі ()