Українська правда

Африка буде проти проведення ЧС-2022 у листопаді-грудні

Сергей Шемшученко — 23 лютого 2015, 22:54

Можливе перенесення дат проведення чемпіонату світу-2022 може викликати невдоволення з боку футбольних федерацій країн Африки.

Про це заявив глава Азіатської конфедерації футболу шейх Салман бін Ебрахім Аль-Халіфа.

"На компроміс повинні йти всі сторони, а не тільки європейці. Ми можемо перенести чемпіонат світу або на січень, або на листопад. Але думаю, що проведення його в січні буде проблематичним через конфлікт з Олімпійськими зимовими іграми, так що залишається листопад-грудень. так я бачу дану ситуацію", - сказав він.

"Але якщо у когось є інший варіант, то я готовий його вислухати", - додав Салман бін Ебрахім Аль-Халіфа, слова якого з посиланням на ВВС наводить matchday.ua.

Нагадаємо, фінальна частина турніру повинна пройти в Катарі, де в червні і липні спостерігаються дуже високі температури. є

За перенесення ЧС-2022 на зиму висловилося багато футбольних діячів, включаючи главу ФІФА Зеппа Блаттера і президента УЄФА Мішеля Платіні.

Втім, проведення ЧС-2022 в листопаді та грудні також є проблематичним, оскільки на січень 2023 запланований Кубок африканських націй, який прийме Гвінея.