Головне

Ліга Чемпіонів. Порту - Базель 4:0. "Дракони" прогнозовано виходять у чвертьфінал

10.03.2015 23:38 739 0
Ліга Чемпіонів. Порту - Базель 4:0. "Дракони" прогнозовано виходять у чвертьфінал

Португальський Порту прогнозовано обіграв швейцарський Базель в 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів-2014/15. Після нічиєї на виїзді "дракони" цілком спокійно розгромили суперників удома, витративши небагато сил.

Команди почали поєдинок, ніби не закінчували першу зустрічі. Обмаль моментів, невисокий темп - ставка на захист, хоча і Базелю обов'язково потрібно було сьогодні забивати. Порту зробив ставку на удари з далекої відстані. І один з таких уже на 14-й хвилині приніс їм результат. Ясін Браїмі зі штрафного пробив над стінкою точно у кут. Пробив так, що Томаш Вацлик лише поглядом провів м'яч.

Уже через кілька хвилин рахунок міг стати 2:0 на користь Порту. Це Каземіро з метрів тридцяти потужно пробив - м'яч над поперечиною пройшов. Наступного моменту довелося чекати хвилин п'ятнадцять, поки Абубакар не наважився на дальній вистріл - зовсім поруч зі стійкою пролетів м'яч.

І лише на 45-й хвилині вдалося створити свій перший момент швейцарцям. Гаші з лінії штрафної пробивав у дальній кут, але не вистачило йому кілька десятків сантиметрів, щоб влучити у ствір воріт. Більше Базель у першому матчі створити нічого не зміг. А Порту особливо вже і не хотів, адже навіть такий мінімальний і хиткий рахунок господарів влаштовував.

А старт другого тайму остаточно вбив надію швейцарців на чвертьфінал Ліги Чемпіонів. Уже на другій хвилині Ектор Еррера красиво пробив у дальній кут після пасу Браїмі. А ще через десять хвилин шедевр вдався Каземіро, який поцілив у "дев'ятку" воріт Вацлика зі штрафного метрів з тридцяти.

Базель мав шанс "повернутися" у гру на 60-й хвилині, проте Фабіано врятував Порту, відбивши небезпечний удар Луки Дзуффі. Господарі відразу ж спокійно "засушили" гостей і довели справу до переможного завершення. Добивав гостей Венсан Абубакар, який також забив красивим ударом з-за меж штрафної. Як наслідок - розгром, і Порту стає одним з перших чвертьфіналістів нинішньої Ліги Чемпіонів.

Коментарі ()