Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Челсі - ПСЖ 2:2. Паризька казка у Лондоні

12.03.2015 00:22 598 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Челсі - ПСЖ 2:2. Паризька казка у Лондоні

Парі Сен-Жермен здійснив неймовірний подвиг, вибивши в 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів-2014/15 Челсі. Неймовірний, бо парижани у Лондоні з 31-ої хвилини грали вдесятьох, після вилучення Ібрагімовича. Але у підсумку ПСЖ пробився у наступний раунд, вистоявши у додатковий час і забивши за шість хвилин до завершення двогодинної зустрічі.

У першому таймі до небезпечних моментів справа так і не дійшла. "Сині" не поспішали переходити у наступ, адже нульова нічия їх повністю влаштовувала. Забивати потрібно було парижанам, однак і вони не нагнітали темп, прийнявши гру Челсі та розраховуючи на свій шанс на контратаці.

Так тривало до 31-ої хвилини, коли непомітний до цього Ібрагімович грубо у підкаті зіграв проти Оскара. Бьорн Кейперс вирішив не церемонитися та дістав пряму червону картку. Златан особливо не сперечався, але повтор примусив не погодитися з арбітром. Жовта - так, червона - навряд чи, бо швед уже прибирав ноги, а не йшов прямою на візаві. Вдруге сумнівне рішення голландський рефері прийняв на 43-й хвилині. Дієго Коста впав у штрафному майданчику ПСЖ, але суддя не свиснув. Як показав повтор, Кавані дещо чіпляв Косту, тому у цьому епізоді цілком можна було призначати пенальті.

Другий тайм активніше почав Челсі, проте ледь не отримав м'яч у свої ворота. Пасторе у контратаці вивів Кавані один на один з Куртуа, уругваєць обіграв воротаря, але з гострого кута влучив у ближню штангу, а вже від неї м'яч пролетів фактично по лінії воріт і вийшов за межі поля. Парижани пішли вперед великими силами, і інколи було невтямки, хто ж грає у більшості, адже лондонці занадто притискалися до власних воріт.

Розв'язка прийшлася на останні 15 хвилин. Спочатку Кейперс міг вилучати Дієго Косту за грубий підкат, але обійшовся тільки жовтою карткою. А на 81-й хвилині Челсі нарешті втілив у перевагу свою більшість - після подачі з кутового м'яч у сітку увігнав Кехілл. Однак недовго радів Жозе Моурінью. Уже через п'ять хвилин Давід Луїс виграв боротьбу у штрафному майданчику після подачі кутового та пробив Куртуа.

Отже, долю поєдинку вирішував овертайм. Уже на 96-й хвилині Азар реалізував пенальті, який Кейперс призначив за сумнівну гру рукою Тьяго Сілви. Загалом, як такого, можливо, дотику і не було, проте сам факт, що захисник піднімав руки вище голови дав привід арбітру прийняти саме таке рішення.

"Сині" швиденько "засушили" гру, розраховуючи спокійно довести справу до логічного завершення. Та сталося по-іншому. На 113-й хвилині надзвичайний сейв вийшов у Куртуа, який витягнув удар головою того ж таки Сілви після кутового. Та Тібо лише на кілька десяток секунд відклав взяття воріт. Під час наступної подачі воротар помилився на виході, втратив ворота, чим миттєво скористався Тьяго.

Моментів для того, аби вирвати перемогу у Челсі вже не було. "Паризька казка у Лондоні"! Іншим чином пояснити диво, яке вдалося Парі Сен-Жермену на Стемфорд Брідж, важкувато. А Моурінью ще на рік прощається з мріями про перемогу у Лізі Чемпіонів.

Коментарі ()