Головне

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Дніпро - Аякс 1:0. В Амстердам без Ротаня, Федецького та Зозулі

12.03.2015 22:28 1457 0
Ліга Європи. 1/8 фіналу. Дніпро - Аякс 1:0. В Амстердам без Ротаня, Федецького та Зозулі

Виступ Дніпра в 1/16 фіналу Ліги Європи проти Олімпіакоса здивував багатьох уболівальників футболу. Втім, підопічні Маркевича ще раз довели, що ця перемога була закономірною, обігравши в Києві міцний колектив Франка де Бура амстердамський Аякс.

Вже з перших хвилин матчу команди почали демонструвати доволі відкритй футбол. Більше моментів у першому таймі мав Дніпро, який по праву і забив гол. Але ще до голу у виконанні Зозулі міг відкривати рахунок лідер Дніпра Євген Коноплянка, який встиг відновитися після пошкодження, вийшовши зі стартових хвилин матчу на поле НСК Олімійський.

Лідер Дніпра двічі у період з 16 на 17-у хвилину завдавав гострих дальніх ударів, втім, трохи не вистачило йому влучності. Аякс також непогано атакував, однак переважно моменти у гостей виникали зі стандартів, що на 20-й хвилині продемонстрував ван Рейн, пробивши зі штрафного над поперечкою воріт Бойка. А вже через 10 хвилин Дніпро відповів голом Романа Зозулі: це Коноплянка класно продерся своїм лівим флангом, викотив фактично на позначку 11-метрів на Романа, який точно пробив низом у дальній кут воріт пов Сіллессена.

Через чотири хвилини подвоювати рахунок мав Євген Селезньов, однак його удар зльоту пройшовся точно туди, де знаходився голкіпер Аякса. Згодом нідерландський колектив перехопив ініціативу, яку свідомо віддав Дніпро. Вже у компенсовану хвилину, напевно ,найкращу свою нагоду зрівняти рахунок мав Велтман, який після навісу від партнера примудтрився не влучити фактично у порожні ворота Дніпра з двох-трьох метрів! На цьому моменті перший тайм і завершився.

Друга половина тайму почалася з того, що Артем Федецький та Руслан Ротань заробили абсолютно необов'язкові жовті картки і виключили свою участь у матчі-відповіді на Амстердам Арені. Сама гра проходила доволі рівно, однак першу свою нагоду знову не використали футболісти Дніпра. Дубль міг оформили Роман Зозуля, який головою небезпечно пробив після подачі зі штрафного від Ротаня - Сіллессен лише на лінії воріт зміг приборкати м'яч.

Ближче до вирішального відрізку зустрічі Дніпро перейшов на гру другим номером, розраховуючи на контратаки. Господарі дозволяли гостям більше володіти м'ячем, а самі намагалися використовувати вільні зони для організації контратак. Втім, сильно це Аяксу не допомогло. Команда де Бура створила кілька моментів, однак їх майстерно нівелювали Бойко та Дуглас, якого варто виділити у грі в захисті. Бразилець неодноразово блокував небезпечні простріли, та і вистачало йому сил підключатися до контратак партнерів.

Неприємний епізод стався за дві хвилини до фінального свистка - жовту картку отримав за розмови з арбітром Роман Зозуля, який в результаті також пропустить матч-відповідь. На щастя, спроби гостей зрівняти рахунок у матчі з Дніпром так нічим і не завершилися. Підопічні Маркевича зберегли за собою мінімальну перевагу першої зустрічі. Тепер на український клуб очікує "гарячий " прийом в Амстердамі, де Дніпро буде захищати честь України в Єврокубках без низки своїх провідних виконавців.

Коментарі ()