Головне

Прем'єр-ліга. 17 тур. Дніпро - Металург З 1:0. Перед Амстердамом сили зекономили

15.03.2015 19:47 713 0
Прем'єр-ліга. 17 тур. Дніпро - Металург З 1:0. Перед Амстердамом сили зекономили

Мирон Маркевич робить ставку на вдалий виступ у Лізі Європи. Це стало зрозуміло зі стартового складу Дніпра на поєдинок 17-го туру чемпіонату України із запорізьким Металургом. Тренер дніпрян випустив фактично другий склад, розбавивши його кількома гравцями основи, давши, таким чином, відпочити лідерам перед матчем-відповіддю з Аяксом.

Так, місце у воротах зайняв Ян Лаштувка, у центрі оборони з'явилися Папа Гуйє та Чигринський, на флангах вийшли герой зустрічі Лучкевич, Лео Матос і Ксьонз, на вістрі мав діяти Шахов. І тільки про Бруно Гаму, Безуса та Калінича можна сказати, що вони є якщо не основними, то наближеними до основи. Окремо стояв лише вихід Ротаня. Маркевич дав йому пограти, адже в Амстердамі Руслан не зіграє через дискваліфікацію.

Не дивно, що цей напівдругий склад Дніпра нічого не міг зробити з оборонними редутами запорожців, які вибудував Анатолій Чанцев. За весь перший тайм можна пригадати лише два моменти Калінича. Спочатку його удар головою після навісу зі штрафного у красивому стрибку парирував Старцев, а згодом уже сам Нікола після метушні у штрафному майданчику Металурга з кількох метрів знову ж таки головою не влучив у кут.

З'явилося відчуття, що Маркевич уже у перерві випустить когось з лідерів, але тренер не поспішав. Лише на десятій хвилині другої половини Мирон Богданович зрозумів, що так справа далі не піде, і випустив Селезньова з Коноплянкою. І заміни мали спрацювати миттєво, та Калінич, якого віч-на-віч зі Старцевим вивів Селезньов, примудрився влучити у поперечину. А через дві хвилини вже дніпряни дякували каркасу власних воріт, адже у гостей пройшла контратака, і Каплієнко, пробивши повз Лаштувку, влучив у стійку.

Ледь не отримавши такого ляпаса, Дніпро на кілька хвилин збавив оберти, після чого пішов на фінальний штурм. Завершився він дебютним голом молодого Лучкевича, який скористався пасом імені Селезньова - Калінича. Валерій радів цьому голу, як мала дитина, і в один з моментів навіть здалося, що він заплакав.

Металургу розраховувати на нічию вже не варто було, адже команда із Запоріжжя так жодного разу і не влучила у ствір воріт Лаштувки. Натомість дніпряни ще кілька моментів створили, але надійно на лінії грав Максим Старцев. Отже, мінімальна перемога з мінімальною затратою сил. Маркевич, давши перепочити лідерам, водночас і не відпустив Шахтар у турнірній таблиці.

Коментарі ()