Головне

Луческу знову незадоволений: Цей чемпіонат сурогатний, штучний

16.03.2015 08:40 647 0

У команд з Донбасу немає шансів виграти чемпіонат України з футболу сезону-2014/15.

Про це заявив головний тренер донецького Шахтаря Мірча Луческу, якого цитує офіційний сайт "гірників".

"Це сурогатний чемпіонат, як я говорив, штучний. Напевно, він не повинен проходити таким чином. І зараз незрозуміло: три тижні не грати у футбол! Напевно, ніхто не думав про клуби з Донбасу, чиї президенти несуть дуже великі витрати, щоб зберігати ці команди у чемпіонаті України", - сказав він.

"Хоча і знають, напевно, що шансів виграти турнір ні в кого немає. Не проводимо матчі три тижні, але платимо футболістам. Це великі витрати! Хтось хоче летіти додому... Мені не дуже все це зрозуміло: як взагалі можна було такий чемпіонат організувати?" - риторично перепитав наставник.

Окрім того, Луческу попросив уявити, що сталося б, якби всі команди Донбасу не змогли брати участь через дуже великі витрати, матчі без своєї публіки, постійного проживання в інших містах.

"Усім президентам клубів Донбасу потрібно дякувати за те, що вони зберігають команди, і чемпіонат триває. Мова зараз йде не тільки про Шахтар. А про всі команди, які, на жаль, виїхали з Донбасу. Три тижні не грати - це буде взагалі нереально!" - розійшовся він.

Містер залишився дуже незадоволений тим, що переривається чемпіонат на цілих три тижні.

"Він повинен проводитися згідно встановлених дат, по тому календарю, який затверджений. Від цього страждає не тільки та чи інша команда, а весь чемпіонат. Країні й українському футболу важливо пройти через цей складний період і знову прийти до хорошого чемпіонату, де у всіх однакові шанси, де присутня футбольна етика", - зауважив Луческу.

"Напевно, ті, хто приймав рішення щодо проведення даного чемпіонату, повинні дуже добре подумати про наступний. Ми здійснили близько тридцяти перельотів. Це дуже складно навіть фізично. Для мене зараз найважливіше, щоб команда знову повернулася до того футболу, за який нас любили та цінували вболівальники", - підсумував фахівець.

Коментарі ()