Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Атлетико - Байєр 1:0. І пенальті на користь "матрацників"

18.03.2015 00:55 587 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Атлетико - Байєр 1:0. І пенальті на користь "матрацників"

Мадридський Атлетико у серії післяматчевих пенальті здобув звитягу над леверкузенським Байєром у протистоянні 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів-2014/15. Не показавши наступальної гри, до якої звикли вболівальники, "матрацники" все ж завоювали путівку до чвертьфіналу найпрестижнішого футбольного турніру Європи.

Ще кілька тижнів тому Атлетико вдома розніс у мадридському дербі Реал, а тепер ледве не вилетів з Ліги Чемпіонів, так і не зумівши показати свій клас у домашній зустрічі з Байєром. Трибуни з перших і до останніх хвилин гнали своїх улюбленців уперед, а ті... а ті якось не дуже охоче діяли попереду.

Так, можна пригадати проблеми Атлетико зі складом. Тьяго та Годін пропускали звітний матч через дискваліфікацію, а вже на 20-й хвилині травму отримав основний воротар Мігель Мойя. Та однак, пояснити кволість гри мадридців в атаці було важко. Цілком можливо, що Дієго Сімеоне розраховував на швидкий м'яч, після чого подумував би про контратакуючу гру.

Швидкий гол не вдався, зате вдався неочікуваний. На 27-й хвилині Маріо Суарес підібрав мяч і пробив майже з лінії штрафної, після чого після невеличкого рикошету від Топрака "круглий" влетів у сітку. Лено був дезорієнтований і вже нічого не міг зробити у цьому епізоді.

Загалом, моментів у команд за весь основний час було небагато. А про стовідсоткові і говорити не доводилося. У матчі переважали зупинки, розмови арбітра з гравцями та Дієго Сімеоне та появи лікарів на полі, адже раз у раз футболісти потребували допомоги. Все це збивало темп гри, яка і так не вирізнялася гостротою.

Основний час зустрічі так і завершився з рахунком 1:0 на користь господарів. Оскільки й у першому матчі був зафіксований такий же рахунок, але на користь Байєра, був призначений додатковий час, протягом якого команди нічого цікавого не продемонстрували.

А от у серії післяматчевих пенальті точнішими виявилися мадридці - 3:2. Хоча і розпочалося для них усе дуже погано, адже Рауль Гарсія не влучив у ворота, проте леверкузенці у цей вечір були ще більш неточними. Промахи Чалханоглу та Топрака призвели до того, що вирішальний у матчі став удар Кісслінга. Штефан свою команду підвів, надіславши м'яч десь на трибуни стадіону.

Коментарі ()