Головне

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Аякс - Дніпро 2:1. Подарунок хворому Маркевичу? Чвертьфінал!

20.03.2015 00:47 1940 0
Ліга Європи. 1/8 фіналу. Аякс - Дніпро 2:1. Подарунок хворому Маркевичу? Чвертьфінал!

Вперше із сезону-2008/09 Україна буде представлена двома командами у футбольному єврокубку на стадії чвертьфіналу. У тому успішному для нас році на передових ролях були донецький Шахтар і київське Динамо. Тепер же на зміну "гірникам", які, на жаль, вилетіли в 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів, прийшов дніпропетровський Дніпро. Дніпро імені Маркевича, який уже вибив не останні команди у Європі - Олімпіакос та Аякс.

Щоправда, у звітному матчі Дніпру довелося обходитися без свого керманича. Головний тренер команди Мирон Богданович захворів і пропустив виїзну гру в Амстердамі. Прихворів, очевидно, не просто, а серйозно, адже додзвонитися до нього після поєдинку не змогли не те щоб журналісти, а й Олександр Іванов, який у Нідерландах виконував роль страшого тренера Дніпра.

Як би там не було, а Дніпро своєму тренеру подарунок зробив. І подарунок не простий, а чвертьфінал єврокубка. І якщо для Маркевича цей чвертьфінал на такому рівні першим не буде, то Дніпропетровськ цього чекав 30 років!.. У далекому 1985 році їх далі не пустив французький Бордо. Тепер пишеться нова історія. І пишеться, є сподівання, вона по-новому.

Матч в Амстердамі нічого надзвичайного не подарував. Гра нагадувала ту, яку два дні тому показали Атлетико та Байєр у Лізі Чемпіонів. З єдиним винятком, що Дніпро зовсім не вів себе, як Леверкузен, а створював моменти біля чужих воріт. Водночас, Аякс зіграв у стилі "щось та й залетить". І залетіло... Дніпро, який особливо і не давав створити серйозних нагод біля своїх воріт, провалився. Ежидіо провалився у захисті, не зміг він вибити м'яч, і на побачення з Бойком вийшов Базур. Шансів у Дениса не було.

Ось таким чином гра перейшла в овертайм. Де, хто б що не казав, пощастило українській команді. Коноплянка у своєму стилі змістився з флангу та пробив на точність у дальній кут. Пробив так, що Сіллессен нічого зробити не зміг. Це був прем'єрний гол Євгена у нинішніх єврокубках, але який же важливий!

Аякс, пропустиши, на певний час втратив віру у здобуття позитивного результату, чим спокійно скористався Дніпро. Дніпряни особливо не поспішали, вичікували свій шанс. А коли нарешті і пропустили другий гол, то зібралися ще дужче, щоб не дати супернику розраховувати на перемогу.

Отож, у чвертьфіналі нинішньої Ліги Європи ми маємо дві команди. А якщо пригадати, коли востаннє таке було, то виникає перед очима той самий кубок УЄФА, за який борються у даному турнірі. У 2009 році над собою його підняв донецький Шахтар. Чи повториться традиція?.. далі буде...

Коментарі ()