Головне

Погрози Миколи Павлова та нова вершина Олександра Шовковського. Підсумки 15-го туру УПЛ

03.03.2015 18:18 535 0
Погрози Миколи Павлова та нова вершина Олександра Шовковського. Підсумки 15-го туру УПЛ

Після двомісячної перерви на українські простори повернувся великий футбол. Чому шанувальникам вітчизняного футболу можна сьорбнути з келихів з шампанським уже зараз, хто залишається незмінним претендентом на заміщення вакансії "третьої сили", а також чи вплинули рішення арбітрів на результат матчів? Про все це та, як завжди, більше – у  матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Вікторією над луцькою Волинню дніпропетровський Дніпро перервав серію з п’яти матчів без перемог. Неймовірно, але факт – команда, яка щойно довела свою перевагу над грецьким Олімпіакосом у Лізі Європи, попередні п’ять ігор в УПЛ відверто провалила. Можливо, саме невдалий відтинок перед зимовою перервою стане тим вирішальним періодом, який не дозволить дніпрянам нав’язати опонентам боротьбу за чемпіонство, проте наразі можна говорити про те, що команда Мирона Маркевича перебуває у відмінний формі на старті весняного відрізку чемпіонату.

Команда туру

Луганська Зоря здобула другу розгромну перемогу у поточному сезоні української Прем’єр-ліги. На диво, перше після паузи ігрове коло чемпіонату видалося напрочуд результативним – у семи матчах команди забили два десятки голів. Левова частка успіху у помітному голепаді вітчизняних команд на рахунку підопічних Юрія Вернидуба. У матчі з іншою командою з Донбасу луганці довели, що наразі є головним претендентом на четверту сходинку у поки підрізаній національній "драбині". Вкотре особливої уваги заслуговує гра орендованих у донецького Шахтаря виконавців – Максим Малишев і Руслан Малиновський провели дуже сильний матч.

Приємна тенденція туру

Український футбол може святкувати маленьку локальну перемогу – до весняної частини чемпіонату дожили всі команди Прем’єр-ліги. Відома приказка каже, що курчат варто рахувати по осені. У вимірі українського футболу відомі слова несуть в собі смислове навантаження на початку весни. Саме перед відновленням баталій у національній першості вболівальник очікує капосних новин на предмет тих чи інших проблем у парі-трійці клубів вітчизняної першості. Не накликаючи на себе звання панікера, з упевненістю можна стверджувати, що тільки-но пройдена зима стала найважчою для клубів УПЛ з часів закінчення буремних 90-х.

Матч туру

Ужгородська Говерла та запорізький Металург зійшлися у безкомпромісному протистоянні у грі, яка відбулася на Закарпатті. У грі команд з низин турнірної таблиці клуб з місцин козацької слави не зовсім заслужено, та все ж переграв свого опонента, відірвавшись від зони вильоту. Варто сказати, що гра мала закінчитися з іншим рахунком, адже господарі мали декілька шансів, щоб вирівняти ситуацію, а новачок гостей Владислав Кулач побив рекорди невезіння. Таким чином, вперше у поточному чемпіонаті запорізька команда здобула другу перемогу поспіль.

Цитата туру

Микола Павлов порадував публіку черговим кріпким слівцем. Цього разу тема висловів мастодонта тренерського цеху стосувалася навколофутбольних перипетій. У своєму емоційному спічі екс-тренера Дніпра торкнувся тем значущості сучасного тренера та пікантної частини людського тіла. "У наш час роль головного тренера вирішує небагато. За нас приймаються рішення: брати чи не брати, їхати на збори чи не їхати. Якби у мене адміністратор команди зайшов у чужу роздягальню, я б йому яйця відірвав. У вас же адміністратор – чоловік?"

Рекордсмен туру

Олександр Шовковський став п’ятим гравцем в історії вищого дивізіону українського футболу, який вийшов на поле у віці більше, ніж 40-а років. Нагадаємо, що п'ятий десяток голкіпер київського Динамо розміняв на початку року – 2-го січня. Раніше у матчах української Прем’єр та Вищої ліги українського футболу зіграли такі футболісти як Ігор Біскуп, Іван Шарій, Ігор Шуховцев і Владислав Гельзін. Гра проти харківського Металіста стала для Шовковського 390-м матчем за Динамо у чемпіонатах України.

Суддівство туру

Перший весняний тур чемпіонату України вийшов відверто прісним навіть на спірні рішення людей, які представляють футбольну Феміду. Проте у кількох випадках до арбітрів все ж є запитання. Так, у матчі київського Динамо з харківським Металістом без уваги арбітра лишився момент з ударом ліктем Александара Драговича в область ребер Володимира Прийомова. На нашу думку, дія австрійського захисника у центрі поля була навмисною та заслуговувала на жовту картку. Інший резонансний епізод стався у матчі за участю донецького Металурга та львівських Карпат. Справа у тому, що взяттю воріт донеччан передував момент із заробленим львів’янами кутовим ударом. Не важко розібратися, що подачі у бік воріт Металурга з позначки не мало бути, адже за межі поля м'яч вийшов від гравця Карпат.

Дебют туру

Півзахисник київського Динамо Євген Чумак за чотири дні пережив поки найкращі миттєвості свого наразі нетривалого футбольного життя. 19-річний хавбек спершу дебютував у першому складі київської команди у матчі з французьким Генгамом, а вже у недільній грі знову отримав кредит довіри від Сергія Реброва у зустрічі проти харківського Металіста. Євген є вихованцем "біло-синіх" і займався у складі київської команди із 7-ми років.

Гравець туру

Уже у першій грі за новий клуб дебютант дніпропетровського Дніпра Павло Ксьонз вніс важливий вклад у загальну беззаперечну перемогу своєї команди. На рахунку екс-гравця Металіста забитий м'яч і гольова передача. Мирон Маркевич не приховував свого бажання придбати цього виконавця, тільки-но очоливши "синьо-біло-блакитних". І от бажання досвідченого тренера отримало життя. Нагадаємо, що у послугах універсального футболіста, який може зіграти на двох флангах в обороні й у півзахисті, нібито було зацікавлене також київське Динамо.

Гол туру

Бразильський півзахисник донецького Шахтаря Дуглас Коста забив, на нашу думку, найкращий гол 15-го туру вітчизняної Прем’єр-ліги. Представник середньої лінії донеччан відправив "привіт" голкіперу полтавської Ворскли Станіславу Богушу. Варто сказати, що у цьому чемпіонаті цей гравець виступає не так яскраво, як раніше – на сьогоднішній день на рахунку Кости всього два голи та три гольові передачі. Втім, головні матчі для "помаранчево-чорних" та самого футболіста ще попереду.

Коментарі ()