Головне

Кубок України. 1/4 фіналу. Металіст - Шахтар 0:2. Однією лівою

04.03.2015 19:36 512 0
Кубок України. 1/4 фіналу. Металіст - Шахтар 0:2. Однією лівою

Металіст зазнав другої поспіль поразки в офіційних матчах 2015-го року. Після розгрому з рахунком 0:3 від Динамо підопічні Ігора Рахаєва по ділу програли донецькому Шахтарю вже у рамках 1/4 фіналу Кубка України. На відміну від своїх суперників з Харкова, Шахтар до кубкової гри підійшов без проблем. Мірча Луческу зробив досить серйозну ротацію, випустивши з перших хвилин футболістів, які не мають ігрової практики.

Так, в основі "гірників" вийшли голкіпер Богдан Сарнавський, захисник Ісмаїлі, а також гравці середньої лінії - Віктор Коваленко і Веллінгтон Нем. Щодо Металіста, то свій і так неосновний склад Ігор Рахаев у порівнянні з матчем проти Динаом дещо посилив. Зіграли за команду новачки Євген Селін, португальский форвард Каядо та екс-півзахисник Іллічівця Олексій Довгий, втім, особливо це харківському клубу не допомогло.

Рахунок у матчі був відкритий вже на 4-й хвилині першого тайму, коли точним ударом головою після подачі з кутового від Срна свій автограф у воротах Металіста залишив Кучер. Цей швидкий гол зробив свій вплив на подальші події матчу. Шахтар ще за інерцією створив декілька моментів, а потім перестав форсувати події. Металіст міг скористатися цим в середині тайму, однак удару Ткачука забракло влучності. А за 10 хвилин до перерви два класних моменти не використав Гладкий. В обох епізодах надійно зіграв Погорілий. Особливо слід відзначити його сейв після удару Олександра під поперечку з вбивчої позиції.

У другому таймі Металіст заграв активніше, однак моментів біля воріт Сарнавського як і раніше - не виникало. А от Шахтар знову відзначився швидким голом. На 54-й хвилині Гладкий на дальній стійці відгукнувся на передачу Нема і без проблем вдруге переграв Погорілого. Після цього почався футбол у стилі "одні не хочуть, а інші не можуть". У Металіста в другому таймі варто відзначити Каядо. Португалець серед усіх футболістів Рахаєва намагався хоч щось створювати біля воріт суперника, однак забити цього вечора новачку харківського клубу не судилося, то "приціл" збивався, то Сарнавський рятував своїх партнерів.

У результаті гол Гладкого залишився останнім у першому матчі чвертьфіналу Кубка України між Металістом та Шахтарем. Підопічні Мірчі Луческу у матчі-відповіді матимуть непогану фору у вигляді двох забитих м'ячів "на виїзді".

Коментарі ()