Українська правда

Кубок України. 1/4 фіналу. Шахтар - Металіст 1:0. Легка прогулянка до півфіналу

Сергей Шемшученко — 8 квітня 2015, 21:20

Донецький Шахтар легко вийшов до 1/2 фіналу Кубка України. Тренерський штаб Металіста після поразки в першій грі 0:2 на матч-відповідь відправив молодіжну команду, чим ще більше спростив завдання гірників по виходу до півфіналу. Як наслідок, підопічні Луческу здобули мінімальну перемогу в грі, яка більше нагадувала контрольний матч.

Фактично, Металіст здався ще до бою. Бо як ще можна назвати рішення виставити на матч з учасником плей-офф Ліги чемпіонів футболістів, середній вік яких менше 20 років?

Зрозуміло, що команда Рахаєва зараз переживає не найкращі часи, однак для чого тоді Харків узагалі бере участь в турнірі? Навіть та ж Говерла В'ячеслава Грозного, яку Металіст вибив у 1/8 фіналу, могла б створити більшу інтригу і викликати хоч якийсь інтерес до протистояння у вболівальників.

Що стосується "молодіжки" Металіста, то незважаючи на статус і рівень суперника, в обороні харків'яни відіграли непогано. Звичайно, тут треба врахувати ще той факт, що гірники грали лише на 30-40% своїх можливостей. Проте, завдяки чудовій грі свого голкіпера і немалому везінню, команда Андрія Аніщенка уникнула розгрому, і навіть показала кращий результат ніж основа в першому матчі.

І, якщо з обороною в Металіста більш менш виходило, то попереду гра абсолютно не клеїлась. Харків'яни, отримуючи м'яч, не знали що з ним робити, а тому просто били його вперед. Пара нескладних дальніх ударів - оце і все, на що спромоглися сьогодні дублери харківського колективу.

У підсумку, Шахтар провів посилене тренування, вийшов до наступного раунду і тепер спокійно може готуватися до гри з Чорноморцем в чемпіонаті. Ну а гравці харківського клубу отримали поки що найбільший свій ігровий досвід в кар'єрі, і обмінялися після гри футболками з учасниками ЛЧ. От такий футбол.