Українська правда

Чорноморець засудив поведінку своїх фанатів у Києві

Сергей Шемшученко — 8 квітня 2015, 11:08

Одеський Чорноморець виступив із засудженням хуліганської поведінки своїх фанатів, які вибігли на футбольне поле по закінченні попереднього матчу команди у Києві проти місцевого "Динамо".

Про це передає УНН з посиланням на прес-службу клубу.

"Перш за все, нам абсолютно незрозуміла необхідність і сенс даної акції, — в ознаменування чого? (Ні перемоги, ні протесту, ні будь-якої спортивної, або інший пам’ятної дати...) Доводиться вкотре згадувати про повне протиріччя такої поведінки чинним регламентним нормам ФІФА, УЄФА та ФФУ. Більше того, даний „променад" по полю, як виявилося, був лише „прелюдією" до потворного і кричущого інциденту, що виразився в силовому конфлікті зі стюардами — такими ж простими хлопцями, як всі ми з Вами, спеціально залученими клубом для забезпечення порядку", — йдеться в заяві ФК "Чорноморець".

У клубі констатують, що цими діями т. з. активні вболівальники перервали свою, "кажучи футбольною мовою, „суху" серію цивілізованого європейського „вболівання" і підтримки своєї команди".

Крім того, у повідомленні йдеться, що через дії вболівальників клубу доведеться сплатити чималу суму штрафних санкцій, які будуть застосовані з боку органів футбольної юрисдикції ФФУ.

Стурбованість клубу викликає та обставина, що негідна поведінка окремих груп фанатів ставить під сумнів можливість негайного повернення матчів за участю "Чорноморця" до Одеси і додасть чимало балів в пасив при прийнятті подібного рішення.

"Офіційно заявляємо, що клуб і команда категорично засуджує і не сприймає таку поведінку своїх "фанатів", - зазначили у прес-службі.
Нагадаємо, "Чорноморець" у матчі Прем'єр-ліги 4 квітня поступився київському "Динамо" із рахунком 0:2 на стадіоні ім. Лобановського у Києві.