Українська правда

Луческу: "Когось такий чемпіонат влаштовує, але це не fair play"

Сергей Шемшученко — 8 квітня 2015, 22:12

В чемпіонаті України з футболу потрібно шукати більш коректну формулу, щоб у всіх були однакові шанси.

Про це заявив головний тренер Шахтаря Мірча Луческу, який знову заговорив про про формат УПЛ.

"Зараз не той момент, щоб це коментувати. Всі знають мою позицію з цього питання. Когось такий чемпіонат влаштовує, тому що все на їхньому боці. Готуються до матчів у себе вдома, відновлюються вдома. А ми переміщаємося з одного місця на інше. Нелегко в таких умовах готувати команду", - зазначив він.

"Потрібно шукати більш коректну формулу, щоб у всіх були однакові шанси. Напевно, ФФУ добре повинна подумати і тільки потім прийняти нове рішення на наступний чемпіонат. Усі тренери повинні взяти участь в цьому обговоренні. Не хочеться, щоб ми просто були учасниками чемпіонату", - поскаржився Луческу.

За його словами, якщо жартома говорити, то весь чемпіонат можна було б організувати в Києві.

"Якщо жартома говорити, то весь чемпіонат можна було б організувати в Києві. Тут чотири стадіони. Кожен день грати по одному матчу. І грошей б не витрачали, і було б зручніше всім", - сказав тренер Шахтаря.

"На останній прес-конференції в Донецьку я говорив, що може статися, якщо розігрувати чемпіонат по тій же системі. На жаль, так і сталося. Хочу, щоб власники клубів схвалили рішення про систему, про яку я говорив. Будь зараз плей-офф, стадіони були б повні, а не те, що ми зараз бачимо", - додав фахівець.

На його думку, це відсутність fair play.

"Когось, напевно, це влаштовує. Але це відсутність fair play", - наводить слова Луческу з посиланням на телеканал Футбол 1 Террикон.