Головне

Кубок України. Чорноморець - Дніпро 0:4. Впевнений крок на шляху до півфіналу

01.04.2015 21:11 433 0
Кубок України. Чорноморець - Дніпро 0:4. Впевнений крок на шляху до півфіналу

Здається, вперше в історіі українського футболу вийшло так, що на наступний день після матчу збірної довелося грати колективам вищого дивізіону. Кубкове протистояння Чорноморця та Дніпра у Києві увійде в історію як поєдинок, у якому два гравці (Коноплянка та Безус) вийшли на поле вдруге за два дні у різних містах краіни.

Так уже сталося, що звітна зустріч була перенесена через загрозу теракту в Одесі, а єдиною можливою датою таки зіграти її стало 1 квітня - на наступний день після товариського матчу збірних України та Латвії у Львові.

Звісно, що Маркевич не зміг розраховувати на своїх "збірників", заявивши Ротаня, Коноплянку та Безуса (які всі вийшли у другому таймі) у запасі. Чорноморець, як відомо, має фінансові проблеми, тому команди вимушені були грати напівдублюючими складами.

По першому тайму, у якому було лише кілька моментів у дніпрян, здалося, що команди не проти розписати мирову та вирішити все у другому матчі у Дніпропетровську. Однак заміни Маркевича у перерві натякали, що тренер хоче все вирішити тут і сьогодні. Що, власне, і сталося.

Уже на стартових хвилинах другого тайму дніпропетровці відзначилися двічі. Спочатку жахливою помилкою Паста скористався Ротань, а потім Селезньов реалізував пенальті, який сам же і заробив. Після цього стало зрозуміло, що Дніпро здобуде перемогу. Питання було у тому, лише з яким рахунком. Як виявилося, стався повний розгром. У завершальну десятихвилинку Селезньов оформив дубль, а Безус завершив точним ударом сольний прохід.

Що там і казати, якщо у Чорноморця був лише один удар у ствір воріт. І той на 86-й хвилині, коли потужний вистріл Балашова перевів на кутовий Лаштувка, вперше по-серйозному вступивши у гру за весь матч.

4:0 - Дніпро вже двома ногами у півфіналі. У матчі-відповідь Маркевич отримає ще один шанс на експерименти. Окрім того, така звитяга - впевнений реванш за минулорічний розіграш Кубку України, коли дніпряни не змогли приземлитися в аеропорту Одеси через погодні умови, за що отримали технічну поразку.

Коментарі ()