Головне

Сенатори США написали листа у ФІФА і хочуть позбавити Росію ЧС-2018

01.04.2015 20:09 435 0

Група впливових американських сенаторів звернулася до президента ФІФА Йозефа Блаттера з "настійною рекомендацією" переглянути рішення про право Росії на проведення Чемпіонату світу з футболу в 2018 році через міжнародне засудження агресії путінського режиму.

Текст відкритого листа, підписаного 13 законодавцями, розміщений на сайті Комітету Сенату США з питань міжнародних відносин.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Враховуючи триваючі порушення територіальної цілісності України, ми шанобливо просимо Вас скликати позачерговий Конгрес ФІФА для розгляду рішення щодо позбавлення Росії права приймати Чемпіонат світу з футболу в 2018 році", - зазначається в документі.

Сенатори підкреслили: якщо дозволити проведення ЧС у Росії, "це стане недоречною підтримкою престижу путінського режиму в той час, коли це має бути засуджено".

Майже цілий рік минув з моменту, "коли російські війська без розпізнавальних знаків та сепаратисти почали розчленування України". З того часу понад 40 країн-членів ФІФА запровадили санкції проти Росії з метою припинити конфлікт, наголошується в листі.

"Неприпустимим є те, що, коли майже половина учасників Чемпіонату світу-2014 приєдналася до режиму міжнародних санкцій, щоб протистояти російській агресії, ФІФА навіть не розглянула питання про надання своїм членам можливості проголосувати про перенесення ЧС-2018 до країни, яка поважає загальні принципи ФІФА та міжнародне право", - підкреслюється в документі.

З метою виходу з кризи в Україні та забезпеченні успішного ЧС-2018, в Сенаті США "настійно рекомендували ФІФА відмовити путінському режиму у честі приймати Чемпіонат світу з футболу в 2018 році та підготуватися до переміщення його до альтернативної приймаючої країни".

Під листом поставили свої підписи сенатори від обох партій: Роберт Менендес, Рон Джонсон, Річард Дурбін, Девід Пердью, Джин Шахін, Джон Корнін, Клер Маккаскілл, Джон Маккейн, Ліндслі Грехем, Джеймс Ріщ, Патрік Тумі, Марсо Рубіо та Марк Кірк.

Коментарі ()