Головне

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Атлетико - Реал 0:0. Мадридське дербі поки без голів

14.04.2015 23:56 798 0
Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Атлетико - Реал 0:0. Мадридське дербі поки без голів

Мадридське дербі на Вісенте Кальдерон в 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів-2014/15 завершилося нульовою нічиєю. Реал майже весь поєдинок володів ініціативою, але втілити свою перевагу у забитий гол так і не зумів. До того ж, ледь не пропустив на останніх хвилинах зустрічі. Отже, питання про тріумфатора двобою переноситься на Сантьяго Бернабеу.

У першому таймі Реал повністю переграв своїх візаві. Що і казати, якщо першого удару у ствір воріт (він же і єдиний за 45 хвилин) завдав Грізманн на 37-й хвилині. І то, довелося йому це робити поспіхом, з розвороту, щоб захисники не встигли накрити. "Вершкові" ж вдвічі більше тримали м'яч. Цим команди дуже здивували, адже підопічні Сімеоне, зазвичай, "змітають" суперників. Тільки пригадайте матч між цими ж командами у лютому у чемпіонаті Іспанії, коли Реал програв 0:4, а славнозвісних зірок команди на полі і видно не було.

Головним героєм першого тайму, й усією гри загалом, став воротар Ян Облак. Голкіперу довелося шість разів серйозно вступати у гру. Особливо активними у завершальних фазах атак були Хамес Родрігес і Бейл. Проте словенець з їхніми вистрілами, а також зі спробою Роналду зі штрафного впорався. Красивим вийшов перший сейв Облака у поєдинку. Годін подарував м'яч Бейлу, який вийшов віч-на-віч з Яном, але воротар зумів виставити руку та парирувати удар.

У другому таймі пристрасті розпалилися ледь не до скандалу. Спочатку Серхіо Рамос ліктем у боротьбі розбив лоб Манджукичу. Епізод, швидше, ігровий, але іспанець мав отримувати жовту картку. Маріо на цьому не заспокоївся, і же сам зіграв аналогічним чином, за що картку перед собою побачив. Апогеєм стала поведінка Карвахаля, який з кулака заїхав у селезінку Манджукичу. Арбітри цього не помітили, і захисник залишився на полі. Та все ж він має отримувати дискваліфікацію за такі дії перед матчем у відповідь.

У середині другої половини темп гри поступово падав. Гравці Атлетико "сідали" в оборону, чим не давали простору Роналду та компанії. Було кілька пожеж у штрафних майданчиках обох команд, але захисники вдало блокували намагання нападників. Реал більше володів ініціативою, довго розігруючи м'яч. "Матрацники" особливо не сперечалися.

Однак могли господарі вирвати перемогу наприкінці зустрічі. Велики силами вони перейшли у наступ. Допоміг цьому вихід Торреса. Фернандо одного разу натякав арбітру про пенальті, але той промовчав. Рамос спину виставив, але Мажич не ризикнув призначати 11-метровий на 87-й хвилині. Згодом ще і Манджукич пробив у Варана, після чого показував, що той підіграв рукою. У даному епізоді пенальті, як показав повтор, точно не було.

Коментарі ()