Головне

Прем'єр-ліга. 20 тур. Олімпік - Дніпро 0:5. Прикра традиція для підопічних Санжара продовжилася

19.04.2015 17:02 750 0
Прем'єр-ліга. 20 тур. Олімпік - Дніпро 0:5. Прикра традиція для підопічних Санжара продовжилася

Дніпропетровський Дніпро на стадіоні ім. Баннікова в рамках 20-го туру УПЛ розгромив донецький Олімпік. Нагадаємо, у першому колі чемпіонату підопічні Санжара поступилися з аналогічним рахунком. Мирн Маркевич кардинально перекроїв склад, порівняно із зустріччю проти Брюгге, випустивши у старті лише одного Валерія Федорчука. Коноплянка, Ротань, Калінич та інші основні гравці Дніпра почали матч на лаві запасних.

Гості почали зустріч агресивно, і вже на другій хвилині Махарадзе змушений був вступати у гру після удару з гострого кута від Селезньова. Ще через шість хвилин Євген не зміг реалізувати вихід 1 на 1 - знову надійно зіграв голкіпер суперника. На 15-й хвилині тайму оборона Олімпіка таки дала слабину і припустилася грубої помилки, після якої рахунок у матчі відкрив Блізніченко: Безус з лівого флангу прорвався ближче до центру, відпасував на Бруно Гаму, португалець пройшов лівим краєм карного та виконав зрячу передачу на Блізніченка, який опинився зовсім неприкритим.

Через десять хвилин погіршив ситуацію для своєї команди Міщенко, який відверто звалив у власному карному Селезньова. Сам же постраждалий релізував пенальті - 2:0. Після другого гола Олімпік взявся за голову та пішов вперед. Однак, підопічним Санжара важко було навіть центр поля пройти, у підсумку Лаштувка фактично залишався без роботи.

За дві хвилини до перерви Дніпро заробив перспективний штрафний. Виконувати його наважився Селезньов, але нападник пробив прямолінійно, точно в стінку з футболістів суперника. Втім, своє Слово Євген ще сказав, оформивши на 45-й хвилині дубль: Блізніченко знайшов на фланзі Ксьонза, той трохи пройшов вперед і зробив точний простріл на Селезньова, який головою переправив м'яч у ворота Махарадзе. Тут знову варто відзначити грубі помилки центру захисту Олімпіка.

На початку другого тайму Олімпік заграв активніше, а Дніпро почав грати за рахунком. Мав нагоду скоротити відставання у рахунку Драченко, навіс якого по-зрадницьки ледь не зелетів за комірець Лаштувці - голкіпер дніпропетровського клубу не розгубився та перевів м'яч на кутовий. Ближче до середини 2-го тайму Олімпік таки закотив м'яч у ворота Днірпа, але Ситнік це зробив вже після свистка арбітра.

На 63-й хвилині матчу Маркевич кинув у бій Коноплянку. Євген вже через кілька хвилин міг забити, але фірмовий прохід півзахисника Дніпра завершився невлучним ударом. Також класний момент був у Бруно Гами, але удар португальця з близької відстані парирував Махарадзе. Старання Коноплянки у підсумку принесли свої дивіденди. Олімпік грубо обрізався під час вланої атаки, чим Євген і скористався. Вінгер Дніпра самотужки пробіг метрів 60, увійшов у карний суперника та пробив точно у ближній кут бідного Махарадзе.

Донецький клуб після цього поплив остаточно і пропустив через 10 хвилин 5-й гол - свій вихід 1 на 1 після передачі Бруно Гами реалізував Калінич ,який змінив на полі Селезньова. За час, що залишився, мінімум двічі міг забити Коноплянка, однак оформити дубль Євгену завадив Махарадзе. У результаті Дніпро довів справу до логічного завершення - 5:0 та чергові 3 очки у скарбничнку. На черзі відповідальний матч-відповідь 1/4 фіналу ЛЄ проти Брюгге.

Коментарі ()