Головне

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Барселона - ПСЖ 2:0. На ті ж граблі

21.04.2015 23:51 802 0
Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Барселона - ПСЖ 2:0. На ті ж граблі

Вибивши з розіграшу Ліги чемпіонів Челсі, ПСЖ змусив критиків переглянути ставлення до себе. Втім, все одно мало хто вірив, що французький клуб доставить серйозні проблеми Барселоні в 1/4 фіналу. Перший матч, який пройшов у Парижі фактично перехрестив шанси команди Блана на позитивний підсумковий результат за сумою двох матчів - відносно в'яла гра, як результат 1:3 на власному полі. Довела Барселона, що ПСЖ поки не може конкурувати з нею і в матчі-відповіді.

Вже з перших хвилин матчу стало помітно, що парижани нервують та грають боязко. На 3-й хвилині Луїс отримав жовту, а потім ПСЖ і зовсім самовільно віддав м'яч супернику. Барселона, яка з м'ячем у ногах почувається як риба у воді, вже на 14-й хвилині змусила вперше капітулювати Ібрагімовича і ко. Іньєста самотужки з власної половини поля пройшов до карного суперника, викотив чудову передачу на Неймара, той 1 на 1 поклав на газон Сірігу і відправив м'яч у сітку вже порожніх воріт.

Після пропущеного голу гості дещо активізувалися, але попереду у підопічних Блана нічого не клеїлося. На 20-й хвилині щось схоже на гострий момент створив Пасторе, але м'яч після його удару влучив у Піке, а вже від нього у руки тер Штегену. Барселона відповіла гарматним пострілом здалеку від Алвеса, однак Сірігу і з ним, і з добиванням головою від Неймара впорався. 

Другий гол у ворота парижан явно назрівав, і вже на 34-й хвилині це стало реальністю. Захист гостей, який фактично весь цей час явно був "в комі", дозволив Алвесу спокійно виконати навісну передачу на позначку 11-метрів, де Неймар прекрасно головою переправив м'яч повз Сірігу, оформивши таким чином дубль. Після другого голу гравці французького клубу нарешті почали пресингувати суперника, але було запізно. Барселона у підсумку не дала супернику створити жодного моменту біля власних воріт до завершення першої половини матчу.

Після перерви гості явно додали, а господарі у свою чергу дали слабину, яка ледь не коштувала їм голу. Вже у першій атаці підопічні Блана ледь не відіграли один м'яч. Непоганий шанс мав Матюїді, який виявився першим на підборі після навісу від ван дер Віля. Під час передачі в карний у францза зрізався м'яч, який у підсумку полетів у площину воріт - тер Штеген свою команду врятував. Навіть після такого дзвіночка Барселона продовжила гнути свою лінію, не форсувавши події на полі. ПСЖ декілька разів міг цим скористатися, але навіть у такій манері каталонці діяли в обороні доволі продуктивно. На 59-й хвилині затяжна позиційна атака завершилася гострим ударом від Верратті, втім, м'яч пролетів лише поруч зі стійкою. 

Згодом Блан зробив першу заміну, випустивши на поле замість Кабая на Лукаса Моуру, щоб посилити атаку. Бразилець трохи додав креативу попереду, але все одно до логічного завершення свої атаки гості довести не могли. Мав момент на 73-й хвилині Ібрагімович, однак швед вирішив не віддавати перспективний гольовий пас на партнера, а пробив сам - тер Штеген у падінні м'яч накрив. Остання нагода бодай забити гол престижу була у французів за 4 хвилини до завершення основного часу. 5 на 5 вийшла атака у гостей, де у завершальній стадії Луїс викотив м'яч на Моуру, а той з лінії карного примудрився пробити на трибуни.

Після цього французький гранд опустив руки остаточно, чим могла втретє скористатися Барселона, але Мессі з вбивчої позиції на другій доданій хвилині пробив поруч зі стійкою. У результаті 2:0, та 5:1 за сумою двоматчевого протистояння на користь Барселони, яка впевнено крокує у півфінал найпрестижнішого клубного турніру.

Коментарі ()