Головне

Прем'єр-ліга. 21 тур. Шахтар - Динамо 0:0. Не мирна нічия на Арені-Львів

26.04.2015 22:29 1038 0
Прем'єр-ліга. 21 тур. Шахтар - Динамо 0:0. Не мирна нічия на Арені-Львів

Київське Динамо зуміло утримати п`ятиочковий відрив від донецького Шахтаря. У матчі 21 туру між цими командами на Арені-Львів було зафіксовано нічию, якою може тішитися київське Динамо. Для донецького Шахтаря цей результат - це практично фіаско у боротьбі за золото чемпіонату України і таке звичне "шарове" місце у груповому турнірі Ліги чемпіонів.

Шахтар Мірча Луческу до цієї гри підійшов практично без втрат і єдине, що хвилювало гірників останні кілька днів, чому КДК ФФУ скасував карточку Андрія Ярмоленка і він зможе зіграти на Арені-Львів. У Сергія Реброва були трохи інші проблеми. Через травми не могли зіграти Теодоричк та Велозу, а Данілу Сілва був дискваліфікований.

Стартові хвилини довели, що футбол буде безжалісний і на провідну роль тут виходив головний суддя Анатолій Жабченко. Даний рефері, якщо не зіпсував гру, то його дії не мали якогось логічного ланцюга. Якимось дивом він не завжди помічав грубу Шахтаря. У цьому матчі саме Ребров мав жалітися на суддю, а не Луческу, як він це робить майже після кожного матчу,де немає результату.

Принаймні у моменті з підсрачником, який відвісив Ярмоленку Адріано, результат мав бути один - вилучення. Жабченко витягнув лише жовту, чим ледве не зчинив інквізицію Адріано прямо на полі, врятував усіх Шовковський, котрий став грудьми на шляху Хачеріді та Рибалки. Причому, якщо взяти за основу другий тайм, то рішення Жабченка на користь Шахтаря виносилися куди частіше, а подібні фоли на гравцях Динамо не помічалися. Федерації футболу України щодо таких матчів варто повернутися до практики запрошення іноземного рефері. Прийнамні судді не будуть боятися, що їх відвезуть за донецькі терикони, чи в навколишні столичні ліси. У Жабченка нерви також не залізні і було помітно, що йому якось не надто хочеться в далекі донецькі терикони.

Сам же футбол обидві команди продемонстрували лише в першому таймі, у другій частині матчу, як це зазначив Мірча Луческу, футбол майже не було, а було валяння на полі. Моментів в обох команд було майже порівну. Але якщо в Динамо "мазали", то Кравець, то Беланда, то від бразильців Шахтаря Динамо цього вечора виручав Шовковський та поперечка воріт.

У другому таймі була нервова гра, в яку інколи вступали і Луческу, і навіть підривався Рибка з лави запасних. А ось п`ятиповерховий мат Ярослава Ракицького, який був невдоволений, то падінням Ярмоленка, а то рішенням Жабченка, чули і верхні яруси стадіону Арена-Львів. Лише незрозуміло, чому пан Жабченко терпів усі ці "епітети" від захисника Шахтаря.

Сам ж результат цього матчу цілком логічний і жодна команда не награла на перемогу. Після гри Ребров зі своїми помічниками та гравцями навіть не приховували радості від цієї нічиєї, яка відкриває дорогу до золота чемпінату України.  Мірча Луческу після матчу знову розповідав про тяжкі реалії Шахтаря, який змушений блукати Україною і терпіти образу від суддів та уболівальників на Арені-Львів, котрі вболівають за інші команди...

Коментарі ()