Головне

Суркіс: "Динамо від самого початку за 16 клубів, якщо вони будуть платоспроможними"

27.04.2015 18:35 524 0

Динамо влаштує формат чемпіонату, якщо там будуть грати 16 клубів і якщо вони будуть платоспроможними.

Про це заявив президент київського клубу Ігор Сукіс.

"Динамо від самого початку за 16 клубів, якщо вони будуть платоспроможними. Ми й за 10 команд, але ніколи не погодимося грати за такою схемою, за якої в нашому чемпіонаті в "пульці" між собою будуть грати лише чотири команди", - заявив він.

"Я минулого разу казав і Палкіну, і Ахметову, що ми готові зіграти у два кола, а потім поділитися за схемою "7 на 7" або "6 на 8". Між чотирма командами ми не готові грати. Я поки не буду пояснювати нашу позицію, але якщо наші суперники будуть і далі чинити на нас тиск, я це зроблю", - запевнив Суркіс.

За словами Суркіса, у стані київського клубу пропонували такий формат ще торік.

"Торік наполягали на такому форматі. Це несправедливо стосовно до тих команд, які борються за останнє єврокубкове місце. Чому вони мають боротися за виживання з тими командами, які вилітають? Це неправильно. Є відпрацьована схема – подивіться на чемпіонати Бельгії та Нідерландів", - пояснив президент Динамо.

"Мотивація для команд?Не вилетіти. Нехай вони в першій частині прагнуть потрапити до "шістки" та скласти компанію найкращим командам. А яка мотивація в чемпіонатах Бельгії та Нідерландів? Головне – битися з першої та до останньої гри з усіма командами, щоб зачепитися та потрапити до цієї шістки", - зазначив він.

"Якщо вони цього не зможуть зробити – це їхні проблеми, тому нехай показують свої амбіції в нижній частині. А яка мотивація може бути у десяти команд, що залишилися, які не потраплять до четвірки найкращих? Боротися за єдине єврокубкове місце?", - додав Суркіс.

На думку президента столичного клубу, нехай клуби УПЛ стартують із 1/16 або 1/8 фіналу, а преференцію віддамо командам нижчих дивізіонів.

"Ми можемо легко провести більше ігор у Кубку України – нехай клуби УПЛ стартують із 1/16 або 1/8 фіналу, а преференцію віддамо командам нижчих дивізіонів. Тоді питання відпадуть: Кубок стане більш цікавим та буде збирати безліч людей у різних містах України", - сказав Ігор Михайлович.

"Все дуже просто. Не потрібно нічого вигадувати та будувати під себе. Всі просто думають, що вони – найрозумніші. Повірте, тут теж не дурні сидять", - наводить слова Суркіса офіційний сайт Динамо.

Коментарі ()