Головне

Тимощук: Закликали позбавити мене громадянства РФ і заборонити грати у збірній Росії

04.04.2015 11:38 253 0

Півзахисник національної збірної України розповів про реакцію в сусідній країні на відвідування військового госпіталю.

"Я мало дивлюся телевізор. Новини, які показують по телебаченню в Росії і в Україні, кардинально відрізняються. Що стосується реакції – чого я тільки не чув! Були навіть такі, хто закликав позбавити мене російського громадянства і заборонити грати у збірній Росії. Розчарую їх, у мене ніколи не було російського громадянства, я був і є громадянин України і гравець національної команди України, і всі мої вчинки не порушують законів України та Росії, людських норм і моральних принципів", – розповів російським журналістам Анатолій Тимощук.

"Для мене всі українці, мої співвітчизники, де би вони не перебували: в будь-якій країні і в будь-якому місті. І якщо комусь із них потрібна допомога або підтримка, я завжди намагаюся її надати. У мене там достатньо друзів, близьких людей.

Тих, хто зі мною працював, жив зі мною це життя. У мене теж все болить за них – розумієте? Мені не байдуже, що там і що з ними відбувається. Ті, хто зараз пише, засуджує мене – вони ж навіть, напевно, багато хто не уявляє, де Донецьк. Ось ви представник ЗМІ. Ви розумієте, що будь-яку інформацію можна повернути в певному напрямку – кому в якому потрібно. До речі, я отримав багато слів підтримки – не тільки з України – з Росії, з багатьох країн світу, і таких людей більшість", – заявив футболіст пітерського Зєніта.

"Я тут працюю, в Росії. Я підписав контракт два роки тому. Тоді такої ситуації не було. Йде війна, яка несе трагедію в сім'ї всіх людей, будь він українець чи росіянин. Дипломатичні відносини зберігаються, президенти зустрічаються, політики спілкуються.

Крім мене, багато росіян працює в Україні і українці працюють в Росії, як і компанії, так і підприємства. Чому я тоді не можу тут працювати? Я завжди відданий своїй роботі, відданий клубу, в якому перебуваю. Я виконую свої контрактні обов'язки. Коли він закінчиться, сядемо, обміркуємо все, приймемо рішення", – цитує Тимощука Советский спорт.

Коментарі ()