Головне

Ліга Чемпіонів. 1/2 фіналу. Баварія - Барселона. Інтрига прожила 15 хвилин

12.05.2015 23:51 733 0
Ліга Чемпіонів. 1/2 фіналу. Баварія - Барселона. Інтрига прожила 15 хвилин

Інтрига у протистоянні Баварія - Барселона, після поразки "червоних" на виїзді з рахунком 0:3, на Арені-Мюнхен протривала 15 хвилин. Саме тоді Неймар пробив Нойєра, і господарям довелося розраховувати тільки на диво. Навіть неймовірне диво, адже, щоб будь-яка команда забила у ворота першої каталонської команди п'ять голів, не просто не вірилося, а й думати про таку цифру було соромно...

А починалося все для Баварії краще не придумаєш. Уже на перших хвилинах підопічні Пепа Гвардіоли створили кілька моментів, один з яких використали. Це Медхі Бенатія чітко головою реалізував навіс Хабі Алонсо з кутового. Звичайно, відразу пригадалися розгроми, які мюнхенці вдома влаштовували Шахтарю та Порту на попередніх стадіях; завелися трибуни; завелися гравці, запресингувавши каталонців. І вже було подумалося, що ми отримаємо інтригу у цьому двобої...

...Але Мессі, Суарес і Неймар були іншої думки. Дві чудові, разючі та швидкі атаки за 15 хвилин подарували "блаугранас" путівку у фінал. Двічі триходівки розігрувалися досить просто: Ліонель своїми пасами знаходив на межі оффсайду Луїса, той виходив на ворота, але не скупився та віддавав м'ячі на вільного бразильця, який уже і пробивав Нойєра. Ось таким чином на 30-й хвилині матч можна було і закінчувати.

"Червоні" могли трішки "повернутися" у зустріч на 40-й хвилині. Однак проти був тер Штеген. Марк-Андре дотягнувся до забійного удару Левандовськи, та м'яч продовжив свій політ у бік воріт, хоча і не так швидко, і це допомогло голкіперу у падінні витягнути "круглого" з лінії воріт. Повтор це довів: м'яч повністю не перетнув "стрічку".

Звичайно, програвати у такому матчі, нехай навіть у такій ситуації, Баварії не хотілося. Самолюбство мюнхенського колективу цього не дозволяє. І, до їхньої честі, підопічні Гвардіоли зуміли вирвати мінімальну перемогу. Старт другої половини нічого хорошого "червоним" не готував, але Левандовськи несподівано зрівняв рахунок, а згодом Мюллер вивів свою команду вперед.

Про інтригу вже мова не йшла, адже у Баварії залишалося не більше 20-ти хвилин. Щоправда, знову ж "до честі", мюнхенці закрили Барселону на їхній половині поля, атакуючи великими силами. Було ще кілька небезпечних ударів, які до взяття воріт не призвели. Емоційно завівся на останніх хвилинах Гвардіола, котрий показав, що ніби нічого не втрачено. Однак каталонці спокійно відстояли у захисті (як виявилося, і такий аспект гри у них виходить) і вийшли у фінал.

Цією звитягою за підсумками двох матчів каталонці реваншуватися за крупну поразку від Баварії у півфіналі два роки тому. Окрім того, Барселона вперше з 2011 року вийшла у фінал Ліги Чемпіонів. Там вона зустрінеться з переможцем протистояння між мадридським Реалом і туринським Ювентусом. Ну а фінальна гра, нагадаємо, пройде 6 червня на берлінському Олімпійському стадіоні. Також нагадаємо, що у 2011 році "блаугранас" у фіналі переграли Манчестер Юнайтед.

Коментарі ()