Українська правда

Кварцяний: Якщо держава залишить футбол, то він закінчиться років за десять

Сергей Шемшученко — 12 травня 2015, 15:25

Якщо найближчим часом не буде зборів всіх представників влади (як державної, так і футбольної), президентів клубів, тренерів, то футболу в Україні не буде.

Про це після нічиєї з Металістом заявив головний тренер луцької Волині Віталій Кварцяний, якого цитує офіційний сайт харківського клубу.

"У нашій країні відбувається великий катаклізм з футболом. Якщо найближчим часом не буде зборів всіх представників влади, президентів клубів, тренерів, то футболу у нас не буде. А адже футбол - це обличчя всієї країни", - сказав він.

"Що не гра, то незрозумілі питання виникають. Чому так відбувається? Я розумію, що не спійманий - не злодій. Мені гра не сподобалася, а, з іншого боку, може й праві футболісти, адже вони чекають конкретних рішень", - додав наставник.

На думку Кварцяного, якщо буде чемпіонат, як пропонують зараз у Федерації - 6, 8, 10, 12, 16 команд, то це не вихід із ситуації.

"Зараз збіднений край, є війна, але це відмовки. Високий економічний розвал, люди сподіваються на завтрашній день. Але ні одні господарі у футболі не зроблять нічого, якщо не підключиться держава. Якщо не хочете давати дорогу інвесторам на трату особистих коштів, давайте з держави тоді виділяти", - зауважив він.

"Я навіть не можу собі уявити, яким буде футбол зараз. Якщо не винести пропозицію про фінансово-економічну основу. Щоб у всіх були невеликі бюджети, але вчасно були розрахунки", - додав тренер.

За словами Кварцяного, питань дуже багато у суддівському комітеті, у клубах.

"Ось та ж Перша ліга... Дивлюся матчі в онлайн-трансляції - п'ять хвилин, і можна вимикати. У Другій лізі - аналогічно. Тільки аматори серйозно грають. Вони цілий день банани продавали, а ввечері пішли на тренування і б'ються. Якщо держава залишить футбол сам по собі, то буде 8 команд у чотири кола, і на цьому український футбол закінчиться років на десять", - підсумував він.

Як відомо, Кварцяний і Рахаєв натякають, що матч Металіст - Волинь мав договірний характер.