Головне

Ліга Європи. 1/2 фіналу. Дніпро - Наполі 1:0. Селезньов і компанія прямують до Варшави!

14.05.2015 17:30 3209 0
Ліга Європи. 1/2 фіналу. Дніпро - Наполі 1:0. Селезньов і компанія прямують до Варшави!

Дніпро провів чудову гру в Неаполі, зігравши у першому матчі 1:1, забивши такий важливий гол на виїзді , тому матч-відповідь в Києві обіцяв бути вельми і вельми цікавим. У минулі вихідні обидва клуби провели матчі у своїх чемпіонатах. Дніпро несподівано програв луганській Зорі, а Наполі не вдалося перемогти двадцяту команду Серії А Парму. Тільки з цього можна було зробити висновок, що виступ у Лізі Європи все-таки стоїть на першому місці не тільки для дніпрян, але і для неаполітанців.

Обидві команди розпочали матч-відповідь доволі активно. Дніпро не почав відразу сідати у захист для збереження рахунку. Втім, перший момент був саме у гостей. Вже на 8-й хвилині Ігуаїн міг перевернути все з ніг на голову, але аргентинець не зумів після класної розрізної передачі переграти 1 на 1 Бойка - голкіпер Дніпра у падінні ногами парирував удар нападника неаполітанського клубу! Після цього моменту Дніпро анітрохи не розгубився та далі почав "гнути свою лінію". Дніпряни на хвилин 15 завололіди перевагою у володінні м'ячем, однак до гостроти справа біля воріт Андухара не дійшла.

Середина першого тайму пройшла у боротьбі за центр поля. Але на 28-й хвилині Наполі вдалося організувати гостру атаку, після якої Ігуаїн вдруге не зміг переграти Бойка, цього разу нападник Наполі пробивав головою - Денис був неприступним. Дуже класно господарі поля відповіли за 10 хвилин до перерви: Селезньов з-під захисника з лінії карного пробивав у дальній кут воріт суперника, однак Андухар зумів вчасно зібратися та перевести м'яч на кутовий. За хвилину до завершення першої половини матчу у карному українського клубу відбулася невеличка паніка: Бойко зі своїм же партнером зіткнувся під час передачі у карний, але у підсумку хтось із захисників Дніпра таки вибив м'яч на кутовий. До речі кутових у Наполі за перший тайм зібралося достатньо, втім, Бойко та захист діяли неперевершено. В результаті команди пішли на перерву за рахунку 0:0.

Під час перерви злива у Києві посилилася. Дніпро почав другу половину матчу активніше, у результаті перший момент виявився на рахунку саме команди Мирона Маркевича. Господарі втекли в контратаку з центру поля, але Селезньову не вистачило сил і витривалості для того, щоб завершити випад самостійно. Євген витримав паузу і викотив передачу на Лучкевича, на жаль, Валерій не зумів забити у дальній кут з середньої дистанції.

Українська команда почала атакувати великими силами, явно не бажаючи грати на 0:0. Через десять хвилин після моменту у виконанні Лучкевича знову міг відзначитися Селезньов, але удар Євгена з лінії карного пішов точно в руки Андухару. Після цього Бенітес кинув у бій Гамшика, а потім випустив на поле Мертенса, які доволі сильно оживили гру Наполі попереду. Але це було вже потім. Через три хвилини після виходу Гамшика, а саме на 58-й хвилині, "Злий Геній" Євгеній Селезньов таки розпечатав ворота Наполі! Це Коноплянка знайшов у карному Селезньова, Євген на другом поверсі переграв Брітоса та загнав головою м'яч під поперечку воріт Андухара! Це всього другий гол Євгена у поточному розіграші ЛЄ, і другий у ворота Наполі:)

Через кілька хвилин вийшов на поле Мертенс. Бельгієць трохи "розім'яв" Бойка, який не міг собі дозволити втратити пильність. Гостям нічого не залишалося робити, окрім як атакувати, адже в італійців залишалося всього півгодини для того, щоб змінити хід зустрічі. У якийсь момент Дніпро навіть виявився затиснутий біля власних воріт, але захищалася команда Маркевича дуже вдало, не давши супернику забити такий важливий для себе гол.

За 13 хвилин до фінального свистка відбулася серйозна пожежа у карному Дніпра. М'яч фактично пролітав по лінії воротарського після подачі з флангу, там його вибили з горем захисники Дніпра, згодом відбулася атака другим темпом та удар головою від футболіста Наполі - Бойко і цього разу все контролював, проводжаючи шкіряного за лінію поля.

Вже у доданий час неаполітанці остаточно кинули всі сили вперед, однак Дніпро таки довів справу до позитивного для себе результату. Окрім того, на третій доданій хвилині Андухара після удару головою від Матеуса врятувала поперечка воріт!. Як підсумок - 1:0 у матчі-відповіді, 2:1 загальний рахунок дуелі Дніпро - Наполі. Тепер на підопічних Маркевича у фіналі чекає іспит від іспанської Севільї, яка у паралельному півфіналі познущалася над кривдником столичного Динамо - італійською Фіорентиною.

Коментарі ()