Головне

Прем'єр-ліга. 24 тур. Шахтар - Металург Д 2:0. Донецьке дербі за "гірниками"

16.05.2015 16:00 844 0
Прем'єр-ліга. 24 тур. Шахтар - Металург Д 2:0. Донецьке дербі за "гірниками"

У першому колі донецький Металург створив справжню сенсацію, обігравши Шахтар з рахунком 2:1. Це стала перша перемога "металургів" в історії цього протистояння. Серія осінніх невдач Шахтаря у підсумку позначилася на розподілі сил навесні, після чого у Динамо виник серйозний очковий запас на фінішній прямій. Втім, у другому колі сенсації вже не сталося. Шахтар впевнено взяв реванш та закріпився на другій сходинці турнірної таблиці УПЛ.

Номінальні господарі відразу взялися за справу, захопивши ініціативу вже на старті матчу. Це призвело до швидкого голу у виконанні Тейшейри. Бразилець поцілив точно у дальній кут воріт Бандури після класонї передачі від Тайсона. Після голу команди ще хвилин 20 показували швидкий футбол. Металург у свою чергу не виглядав безнадійно, також створював біля воріт Каніболоцього моменти, однак голкіпер "гірників" і захисники діяли без помилок. Здавалося, що перший тайм так і завершиться з рахунком 1:0, однак вже у доданий час "металурги" розслабилися, пропустили швидку контратаку, яка вилилася у другий забитий м'яч - дубль оформив Тейшейра, якому цього разу асистував Коста.

Другий тайм чимось нагадував початок першого. Десять хвилин команди демонстрували рівний футбол, а от на 55-й хвилині стався переломний момент. Чечер за фол проти суперника отримав жовту, а через якусь мить за розмови з арбітром побачив перед собою "червоне світло". Після вилучення Шахтар остаточно захопив ініціативу і створив просто силу-силенну моментів. Однак більше забити "гірникам" не вдалося. Надійно на лінії діяв Бандура, а коли голкіпер був безсилим, то за нього заступалися захисники та стійка воріт.

У свою чергу Металург навіть у меншості не втрачав надій забити. Підопічні П'ятенка також створили кілька гострих моментів біля воріт Каніболоцького, але захист Шахтаря був на висоті. За дві хвилини до завершення матчу Шахтар створив ще два вбивчих моменти. Удар Гладкого з-за меж карного на себе прийняла стійка, а постріл у ближній кут від Марлоса парирував Бандура. У результаті Шахтар довів справу до логічного завершення, вигравши донецьке дербі з рахунком 2:0. Ця перемога дозволила "гірникам" продовжити боротьбу за срібні нагороди поточного розіграшу УПЛ.

Коментарі ()