Головне

Кубок України. 1/2 фіналу. Шахтар - Дніпро 1:1. Парад невикористаних нагод

20.05.2015 22:00 1218 0
Кубок України. 1/2 фіналу. Шахтар - Дніпро 1:1. Парад невикористаних нагод

Мирон Маркевич у грі з Динамо дав зрозуміти, що чемпіонат України його команду тепер не цікавить. Якщо з киянами грав резервний склад, то, у Кубковому матчі із Шахтарем зіграли всі найсильніші виконавці. У старті вийшли Коноплянка, Лучкевич, Ротань, Дуглас, Федецький, а от не вистачало лише Селезньова, який заліковує пошкодження - його змінив у старті Калінич.

Ініціативою на старті матчу заволодів Шахтар, але це було у перші хвилин 6-7 - потім за справу взявся Дніпро. З 8-ї по 19-ту хвилину підопічні Макевича не використали чотири вбивчі моменти. У перших двох епізодах загрожував воротам "гірників" Коноплянка, втім, дива майстерності продемонстрував П'ятов.  На 14-й хвилині міг забивати Федорчук: Валерій на фланзі накрутив суперників та пробив з метрів 9-ти - П'ятов врятував команду втретє! Через п'ять хвилин після моменту Федорчука класну нагоду змарнував Калінич: Канкава фактично 1 на 1 вивів довгою діагональною передачею хората, але його удар під поперечку парирував П'ятов, м'яч знову потрапив до нападника Дніпра, але другого акцентованого удару вже у порожні ворота завдати Каліничу на вдалося - м'яч тривіально звалився з ноги.

У другій половині тайму нарешті почали виникати моменти і біля воріт Бойка. На 23-й хвилині голкіпера Дніпра з гострого кута не зумів переграти Марлос. Були нагоди і раніше, але тоді удари із середніх та дальніх дистанцій на себе приймали захисники. Вже через дві хвилини після моменту від Марлоса ледь "сухий лист" з кутового у ворота П'ятова не поклав Ротань - трохи не вистачило влучності.

А на 30-й хвилині глядачі нарешті побачили перший забитий м'яч: відбулась швидка контратака Дніпра, в результаті якої Федорчук у дотик вивів Калінича сам-на-сам з П'ятовим, і цього разу голкіпер Шахтаря був безсилим. Варто зауважити, що трохи раніше у карному Дніпра Федецький відверто фолив проти Степаненка, втім, Абдула порушення правил не побачив, у підсумку не призначивши 100% пенальті. На 36-й хвилині відбувся черговий спірний епізод - цього разу під час виконання штрафного від Шахтаря м'яч влучив у карному в руку Чеберячка...Абдула знову проігнорував.

Завершився перший тайм під диктовку Шахтаря, який намагався зрівняти рахунок ще до перерви. Хороші нагоди мали Гладкий та Срна. Олександр після навісної передачі від партнера пробив поруч зі стійкою, а за дві хвилини до свистка зльоту потужно пробивав Срна - цього разу дива майстерності продемонстрував Бойко. Після цього удару намагався додати вже у порожні ворота Кучер, але Олександру забракло влучності. Арбітр вирішив нічого не компенсовувати і відправив команди на перерву.

Початок другого тайму особливо нічим не запам'ятався. Команди демонстрували доволі рівну гру, втім. трохи краще попереду діяв Шахтар. На 63-й хвилині остаточно "запахло голом", коли дальній удар Степаненка на себе прийняла поперечка воріт! Після цього моменту ситуація на полі футбол зовсім не нагадувала. Обидва колективи почали багато фолити, відбулося багато зупинок у матчі, і що цікаво, лише чотири жовті картки за другу половину зустрічі. Вже з 57-ї хвилини тренери провели ряд замін. У Шахтаря з'явилися Адріано та Фред, у Дніпра вийшли Безус та Матеус.

Це особливо нічного не змінило. Гравці обох клубів продовжували фолити, сперечатися з арбітром, а от про моменти забули зовсім. На 76-й хвилині нерви не витримали у Канкави, який під час кутового відверто фолив у карному проти Ракицького. Абдула цього разу показав на точку - Адріано вирок виконав, забивши тим самим такий потрібний для Шахтаря гол.

Дніпро ще мав нагоди здобути путівку у фінал. Два непоганих моменти вже у доданий час не використав Калінич. Спочатку хорвату завадив пробити Кучер, а через якусь мить нападник Дніпра після передачі від партнера наважився на удар "ножицями" - цього разу врятував свою команду П'ятов. У результаті гра так і завершилася з рахунком 1:1. За сумою двох матчів Шахтfр переграв Дніпро з рахунком 2:1 та вийшов у фінал Кубка України. У фіналі на команду Луческу вже чекає київське Динамо, яке у паралельному матчі розбило донецький Олімпік.

Коментарі ()