Головне

Прем'єр-ліга. 26 тур. Говерла - Дніпро 0:0. Грозний вистояв проти фіналіста Ліги Європи

30.05.2015 22:17 757 0
Прем'єр-ліга. 26 тур. Говерла - Дніпро 0:0. Грозний вистояв проти фіналіста Ліги Європи

Дніпро в останньому матчі чемпіонату України сезону-2014/15 не зміг в Ужгороді дотиснути місцеву Говерлу. Нульова нічия, і підопічні Маркевича у будь-якому випадку втрачали шанси на друге місце у таблиці, яке давало путівку у кваліфікацію Ліги Чемпіонів. При цьому навіть можна було не дивитися, як завершив свй матч Шахтар.

Дніпряни підійшли до останнього туру, відстаючи від "гірників" на два очки. Тобто сподіватися на срібні нагороди можна було тоді, коли Шахтар програв би Карпатам, а вони самі виграли б у Говерли. Напевне, розумів усю складність і нереальність ситуації і сам Маркевич. Легіонерів він відправив у відпустку ще після матчу із Севільєю, виставивши в Ужгороді напіврезервний склад.

Незважаючи на експериментальний склад, дніпропетровці протягом усього поєдинку насідали на оборонні редути господарів. Щоправда, до ударів справа доходила дуже рідко. А коли таке траплялося, то впевнено на лінії воріт діяв Коваль.

Моменти почалися з'являтися лише у другому таймі. Вже на 10-й хвилині другої половини зустрічі Ксьонз у стінку зіграв з Федорчуком, вийшов на Коваля, але пробив у сантиметрах повз дальню стійку. У ці хвилини стало відомо, що Карпати зрівняли рахунок у матчі з Шахтарем, і Маркевич кинув у бій лідерів - Коноплянку та Ротаня.

Дніпро пішов уперед ще більшими силами, і мав отримати право на пенальті. Але Олександр Іванов проігнорував відверту гру рукою у виконанні Фещука. Фінальний штурм вийшов на славу, проте було замало прицільних ударів. А без ударів, як відомо, не буває голів. Мали виривати гості перемогу у компенсований час, та Федорчук ударом через себе поцілив у поперечку. А через кілька хвилин пролунав фінальний свисток.

Отже, Дніпро у нинішньому сезоні здобув бронзові нагороди, пропустивши вперед Динамо та Шахтар. Третє місце означає, що у наступному сезоні підопічні Мирона Маркевича стартуватимуть у Лізі Європи відразу з групового етапу.

Коментарі ()