Головне

Як Ворскла вийшла на рекорд, а Кварцяний згадував Порошенка. Підсумки 25-го туру УПЛ

29.05.2015 09:29 563 0
Як Ворскла вийшла на рекорд, а Кварцяний згадував Порошенка. Підсумки 25-го туру УПЛ

Після того, як київське Динамо стало чемпіоном України, у турнірній таблиці змагань першості країни питань залишилося не так багато. Проте тема розподілення місць нагорі буде актуальною й у 26-му ігровому колі, адже деякі команди ще не забезпечили собі "спокійного життя".

Тур, що минув, можна назвати унікальним, адже у команд нарешті не може бути претензій до суддівського корпусу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Дніпропетровський Дніпро переграв донецький Шахтар і не дав померти інтризі змагань - в останньому турі на другу позицію усе ще будуть претендувати дві команди. Навіть з урахуванням того, що за дніпропетровців у стартовому складі вийшли усього пара-трійка гравців, яких можна вважати такими, що наближені до "основи", клуб з колишнього Катеринослава вже екс-чемпіона країни заслужено переграв. Варто сказати, що донецьким футболістам явно не вистачило характеру та волі до перемоги. Можливо, причиною тому рання заміна лідера та капітана Даріо Срни.

Команда туру

У домашньому матчі полтавська Ворскла здолала одеський Чорноморець і довела кількість перемог поспіль уже до шести. Це - рекордна діюча серія у лізі та найвище досягнення для команд, які не складають трійку лідерів. За цей виграшний період полтавці забили у ворота суперника 16 м'ячів, пропустивши усього двічі. Нагадаємо, що підопічні Василя Сачка вже забезпечили собі участь у Лізі Європи й у останньому турі спробують переграти луганську Зорю, щоб обійти команду Юрія Вернидуба та посісти четверту сходинку.

Матч туру

Дуель за участю дніпропетровського Дніпра та донецького Шахтаря стала окрасою чергового туру вітчизняної Прем’єр-ліги. На двох команди створили багато гольових моментів і порадували глядачів грою без оглядки на "тили". Цікаво, що програвши дніпрянам у межах чемпіонату, "помаранчево-чорний" клуб офіційно оформив незавидну серію: команда Мірчі Луческу вперше за останні роки не змогла виграти у жодному протистоянні з Дніпром і київським Динамо у межах першості країни.

Цитата туру

Наставник луцької Волині Віталій Кварцяний розказав про своє бачення розвитку українського футболу: "...Була така ініціатива - залучити президента країни Порошенка, спікера Гройсмана, прем’єр-міністра Яценюка, міністра Авакова, міністра Наливайченка (тут Віталій Володимирович трохи помилився, адже Наливайченко є очільником СБУ, - прим. автора), щоби президент дав вказівку губернаторам не спати на роботі, а трохи свій зад підняти та розворушити регіони, підтримати федерації місцеві, підтримати клуби. Керівництво Федерації футболу буде думати, як організувати зустріч з інвесторами клубів, які є власниками, і з ними вирішувати глобальні питання - фінансові й організаційні. Від цього буде залежати кількісний склад української Прем’єр-ліги".

Дебют  туру

Півзахисник дніпропетровського Дніпра Сергій Горбунов удостоївся від тренера команди Мирона Маркевича честі дебютувати у складі першої команди "синьо-біло-блакитних". Причому хавбек з’явився відразу зі стартового свистка та запам’ятався активними діями біля воріт суперника, яким був Шахтар. У поточному сезоні Мирон Богданович нерідко довіряв молодим вихованцям своєї команди (варто згадати Дениса Баланюка, Олександра Васильєва чи Олександра Мігунова), а ті показували приємний оку футбол і віддячували своєму тренеру.

Антигерой туру

Захисник дніпропетровського Дніпра Олександр Сваток припустився прикрої помилки у матчі своєї команди з донецьким Шахтарем, що коштувало його колективу пропущеного від "гірників" м'яча. 20-річний бек помилився при створенні штучного оффсайду та дещо заплямував в цілому непогане враження від гри за свою команду. Сваток є одним з трьох захисників команди Маркевича з українським паспортом і наймолодшим виконавцем серед українських беків дніпропетровців першої команди.

Гравець туру

Незважаючи на програний донецьким Шахтарем матч, бразильський півзахисник цього клубу Алекс Тейшейра заслужив звання найкращого футболіста 25-го ігрового кола. Завдяки дублю у ворота дніпропетровського Дніпра Алекс окупував першу сходинку у гонці бомбардирів. Оскільки на рахунку футболіста, на відміну від конкурента Еріка Бікфалві, усього один гол, забитий з одинадцятиметрової позначки. У поточному сезоні саме Тейшейра є найкращим гравцем донецької команди.

Гол туру

Півзахисник луцької Волині Мішель Бабатунде забив найкращий, на нашу думку, гол у 25-му турі української Прем’єр-ліги. Хавбек з нігерійським паспортом приїхав в Україну у 2011 році, коли розпочав свої виступи за криворізький Кривбас. З 2013 року у недавньому минулому гравець збірної своєї країни захищає кольори "хрестоносців". Поточний сезон для гравця є зовсім не таким яскравим, як кілька попередніх, - на рахунку Бабатунде усього два голи й одна гольова передача.

Коментарі ()