Головне

Прем'єр-ліга. 22 тур. Волинь - Шахтар 0:0. Кварцяний дарує Динамо чемпіонство, а Дніпру - шанс на срібло!

04.05.2015 21:21 534 0
Прем'єр-ліга. 22 тур. Волинь - Шахтар 0:0. Кварцяний дарує Динамо чемпіонство, а Дніпру - шанс на срібло!

Луцька Волинь створила одну з найгучніших сенсацій весняної частини української Прем'єр-ліги сезону-2014/15. "Хрестоносці" вдома втримали нульову нічию у поєдинку проти Шахтаря. У надважливому поєдинку для Шахтаря. У поєдинку, де втрата очок для "гірників" означала зменшення шансів на чемпіонство до мінімуму.

Мірча Луческу виставив у Луцьку той самий склад, який тиждень тому у Львові протистояв київському Динамо. І знову не знайшлося місця у стартовому складі Гладкому. А саме Олександр, нагадаємо, приніс виїзну перемогу у Кубку України над Дніпром. До речі, відразу виникає логічне питання: Містер готовий був пожертвувати Кубком? Адже у Дніпропетровську, порівнюючи склади в останніх трьох зустрічах, грав резервний склад.

Як би там не було, а Луческу обирає Адріано на вістрі атаки, незважаючи на те, що Гладкий провів більше вирішальних голів. Окрім того, знову в основі вийшов Ісмаїлі. Саме ці бразильці ледь не стали антигероями першого тайму. Спочатку Ісмаїлі пролетів повз м'яч, давши Бабатунде вийти на П'ятова. Його щастя, що Андрій виграв дуель. А Луїс з десяти метрів не зміг переграти Шуста, перебуваючи наодинці перед воротами.

Віталій Кварцяний вирішив зіграти із Шахтарем дещо по-іншому, аніж з київським Динамо. Волинь віддала ініціативу гостям, а сама розраховувала на швидкі контратаки. При цьому лучани досить щільно діяли у півзахисті та захисті, з чим ніяк не могли впоратися "гірники".

У середині тайму стався вищезгаданий вихід віч-на-віч з воротарем у Бабатунде, після чого ініціатива повністю перейшла у ноги Шахтаря. І, звичайно ж, почали виникати моменти. З якими у красивих і самовідданих підкатах справлявся Шабанов. Якщо він не міг нічим допомогти, то рятував Шуст, або ж самі гравці "помаранчево-чорних" били неточно. Одного разу м'яч опинився у сітці воріт Волині, проте Тейшейра, який опинився на добиванні, був у невеличкому положенні поза грою.

Другий тайм розпочався за рівної гри. До того ж, темп збили картки та заміни. "Хрестоносці" навіть кілька разів пробивали. Щоправда, неточно. На 61-й хвилині Луческу нарешті випустив Гладкого, і попереду у гостей стало веселіше. Вже через п'ять хвилин Марлос вивів Фреда на ворота, той пробив у стійку, а на добиванні опинився Гладкий, удар котрого на лінії воріт заблокував Польовий.

В останні 15 хвилин сили у лучан закінчилися, і вони просто почали діяти на вибивання м'яча. Гладкий мав ще один момент, коли з кількох метрів не зміг замкнути простріл з флангу - поруч зі стійкою. Однак була одна контратака й у Волині. Бабатунде обігрався з Бікфалві та вийшов на хорошу позицію - м'яч підло пролетів на кілька сантиметрів вище поперечини.

Ну і найнеоднозначніших епізод стався на 92-й хвилині. Після вкидання з ауту Дентіньо впав у штрафному майданчику. Повтори чіткої відповіді не дали. А головний арбітр Костянтин Труханов вирішив, що бразилець занадто красиво падав, і нагородив того карткою. Це рішення може бути резонансним, адже наразі (на момент написання матеріалу) невідомо, що скаже Луческу.

Якщо ж підсумовувати, то Шахтар втратив очки у Луцьку та відпустив Динамо на відстань семи очок. Ба більше, Дніпро тепер випереджає "гірників" на один пункт. І вже з нетерпінням українська футбольна громадскість чекаю на очну зустріч дніпропетровців і донеччан.

Коментарі ()