Головне

ЧС-2015 (U-20). У стартовому матчі Україна не змогла пробити Нову Зеландію

30.05.2015 05:55 770 0

З нульової нічиєї у матчі-відкритті проти новозеландців розпочала свої виступи на чемпіонаті світу серед 20-річних збірна України.

Трибуни 25-тисячної оклендської арени почали заповнюватися задовго до початку поєдинку. Місцеві мешканці прямували на футбол цілими родинами та гучними компаніями. Прапорці з написом "Гол!", яскраві перуки, намальована на щоках національна символіка, щирі безтурботні посмішки на обличчях – всі ці люди йшли на свято, сподіваючись отримати яскраві враження від великого спортивного шоу.

Утім, в таборі нашої команди, котра о другій ночі за Києвом вирушила на гру у супроводі поліцейського кортежу, панував зовсім інший – робочий – настрій. Хлопці цього ранку були як ніколи мовчазні й серйозні – вочевидь налаштовувалися на непростий іспит. Так, Україна в цій парі вважалася фаворитом, однак існуючу на папері перевагу ще треба було втілити в життя.

Стартовий склад нашої збірної не здивував. Саме його останнім часом і награвав Олександр Петраков. Мабуть, очікуваним було й хвилювання, яке в дебюті дуже заважало нашим виконавцям. Прагнучи не припуститися помилки, вони діяли вкрай обережно, раз по раз відкочуючи м’яча вільному, але розташованому позаду партнеру, а то й підключаючи до гри голкіпера Богдана Сарнавського.

Мабуть, саме невпевненістю синьо-жовтих можна пояснити майже повну відсутність моментів у перші 25 хвилин. Завдяки уважній грі захисників та центральних хавбеків гості тримали новозеландців на відстані від свого карного майданчика, однак і самі через прикрі обрізки ніяк не могли створити щось путнє біля воріт Олівера Сейла. Якщо не рахувати постріл Артема Бєсєдіна метрів з 15-ти, то воротар наших суперників досить довго залишався без справжньої роботи.

Шальки терезів почали схилятися на український бік, коли команда Петракова нарешті відчула, що без активних дій попереду потрібного результату не зробиш. Оборонців "білих" почали пресингувати на їхній половині поля, й ті відразу дали слабину. Опиняючись в тисках колективного відбору, новозеландці робили втрату за втратою, що давало змогу нашій збірній вилітати в швидкі контратаки.

Лише невезіння, а частіше – поспішні рішення у завершальній фазі комбінацій, завадило гостям відкрити рахунок ще до перерви. Хоча можливості забити у того ж Бєсдіна, Ігоря Харатіна, Павла Полегенька та Віктора Коваленка були дуже хороші.

У другому таймі за справу взялися українські вболівальники, яких на трибунах, до речі теж зібралося чимало. Під акомпанемент їхнього скандування "синьо-жовті" здійснили ще дві дуже непогані спроби пробити Сейла, однак ударам спочатку Євгена Чумака, а потім Микити Татаркова бракувало влучності.

Нажаль, після цього наші взяли тайм-аут: швидкості вщухли, помітно знизилася інтенсивність, і це відразу змінило малюнок гри. Господарі посміливішали, відсунули "лінію фронту" від своїх воріт, і врешті решт рятувати партнерів довелося Сарнавському. Останні хвилини взагалі подарували глядачам відкритий футбол, який цілком міг обернутися для українців великими неприємностями.

Як би там не було, голів цього дня в Окленді не побачили. Залишити свої перші автографи у воротах суперників наша збірна намагатиметься у другому турі, 2 червня, коли у Вангареї зустрінуться із М’янмою.

Звіт офіційного сайту ФФУ

Чемпіонат світу U-20 2015 року з футболу

Нова Зеландія

Група A

1-й тур

30 травня

Нова Зеландія - Україна 0:0

Україна: Сарнавський, Полегенько, Качараба, Бурда, Соболь, Харатін (Танковський, 80) , Чумак, Коваленко, Татарков (Немтінов, 87), Кабаєв, Бєсєдін (Яремчук, 90+1).

Попередження: Бразертон (65).

Коментарі ()