Головне

Дурість УТ-1: матчі збірної України на ЧС-2015 (U-20) не покажуть через Газпром

31.05.2015 16:20 870 0
Дурість УТ-1: матчі збірної України на ЧС-2015 (U-20) не покажуть через Газпром

"Перший національний" не покаже матчі збірної України на чемпіонату світу U-20 2015 року, і причиною тому є наявність російської компанії у якості генерального спонсора турніру.

Керівник спортивної редакції "Першого національного" Микита Хорозов раніше підтвердив, що державний телеканал не транслюватиме чемпіонат світу U-20, що проходить в ці дні в Новій Зеландії. Як виявилося, це сталося через те, що генеральним спонсором ЧС U-20 в Новій Зеландії виступає російська компанія "Газпром".

Це в коментарі "Футбол 24" підтвердив і генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія: "Як генеральний директор НТКУ, я маю право на кінцеве рішення щодо закупівлі трансляцій. І це рішення звучить таким чином: "UA: Перший" не транслюватиме подію, генеральним спонсором якої виступає "Газпром Росії".

Як громадянин України додам, що і збірна України, мені здається, мала б відмовитися від участі у цій події - якщо вже світовим спортивним організаціям бракує такту і міркування не приймати таке "спонсорство". Так, знаю: "наука, культура і спорт - поза політикою".

Однак бувають часи, коли політика приходить в науку, культуру і спорт, не питаючи, чи хочуть вони цього. Такий час настав", - розповів він.

P.S

Тепер кілька питань до пана Аласанія. Чи відмовиться він дивитися матчі Ліги Чемпіонів, у тому числі майбутній фінал турніру лише через те, що спонсором ЛЧ є той же Газпром? Чи, може, пан Аласанія порадить відмовитися київському Динамо та донецькому Шахтарю від участі у майбутній Лізі Чемпіонів через той же Газпром?

Дурістю займаєтеся, панове "утшники". Не в той бік вас заносить. Тим більше, далеко не кожного року наша "молодіжка" грає у фінальних частинах чемпіонату світу. І це найближчий резерв української команди. Про зняття команди зі змагань. Пану Аласанії варто порадити не їздити українській делегації на засідання в ООН, бо там сидить господін Чуркін, а він особисто знайомий з керівниками Газпрому.

Я собі так думаю, що набагато більше б людей подивилися гру української команди з США на ЧС-2015 у Новій Зеландії, ніж той же серіал на УТ-1 "Царівна"...

Коментарі ()