Головне

Ліга Чемпіонів. 1/2 фіналу. Барселона - Баварія 3:0. Мессі почав, а Неймар завершив

06.05.2015 23:59 561 0
Ліга Чемпіонів. 1/2 фіналу. Барселона - Баварія 3:0. Мессі почав, а Неймар завершив

Фаворитом першого матчу на "Камп Ноу" не дарма вважалася Барселона. Це навіть незважаючи на те, що команда Енріке останнім часом набрала хід. Так, Баварія вже оформила собі чемпіонство у Бундеслізі, однак кадрові втрати мюнхенського клубу нікуди не ділися. Відсутність флангової міці в особі Роббена та Рібері значно позначилася на грі підопічних Гвардіоли.

Команди почали гру доволі активно, однак перший момент глядачі побачили на 12-й хвилині, коли Суарес після помилки захисників Баварії не зміг 1 на 1 обіграти Нойєра. Баварія відповіла на це лише неточним ударом головою від Левандовськи. Дійсно непогано гості оргризнулися на 18-й хвилині: Мюллер з правого флангу низом виконав простріл у центр карного, де Левандовськи загубили центральні беки, однак поляк у падінні примудрився пробити з близької відстані повз ворота.

Після цього Баварія вирівняли становище у володінні м'ячем, але більше до гострих моментів біля воріт тер Штегена справа у першому таймі не дійшла, чого не скажеш про моменти біля воріт його візаві Нойєра. Мануель дійсно демонстрував дива. Впорався він і з гострим ударом від Алвеса, який намагався прошити ближній кут воріт з близької дистанції після передачі Іньєсти. Трохи раніше голкіпер збірної Німеччини нівелював загрозу після виконання штрафного від Мессі. Допомогали своєму голкіперу і захисники, чого тільки коштують заблоковані удари Боатенга та Рафіньї після пострілів Суареса та Неймара відповідно. У підсумку Ману вдалося зберегти ворота недоторканими і команди пішли на перерву за рахунку 0:0.

У другому таймі Баварія заграла активніше. Вже на 46-й хвилині небезпечний штрафний заробив Левандовськи, проти якого фолив Алвес, але Алонсо виконав покараня прямолінійно, пробивши точно у стінку з гравців суперника. Також шанси були і під час виконання кутових, але скажемо прямо, розігрували корнери гості вкрай невдало. Ближче до середини тайму за справу знову взялося тріо Мессі, Неймар та Суарес.

Особливо активним був бразилець, який спочатку вивів на ударну позицію Мессі - Нойєр парирував, а потім форвард "блаугранас" сам не зумів реалізувати вихід сам на сам, цього разу голкіпер Баварії вчасно вийшов з воріт та залишив нападника ні з чим. Трохи згодом Неймар мав ще один шанс вийти на побачення з Нойєром, але вирішив завдати удару з-за меж карного, як результат - вище воріт.

Баварія намагалася якось відповісти, але підопічним Пепа явно не вистачало чогось у завершенні атак. Німці навіть перетягнули відсоток володіння м'ячем на свою користь, але нічого це не дало. Барселона почала грати на контратаках і з 77-ї хвилини по 80-ту Мессі відразу вистрілив дублем! Випередевши таким чином Роналду у перегонах кращих бомбардирів в історії турніру. Обидва м'ячі були забиті з-за меж карного. Спочатку аргентинець після гольового пасу від Алвеса прошив з-під захисника ближній кут воріт Нойєра, а через три хвилини після асисту від Ракітича, поклавши на "п'ятку точку" Боатенга, перекинув бідного Мануеля вдруге.

Баварії нічого не залишилося, як піти на ворота тер Штегена великими силами. У результаті для Барселони відкрилося багато вільних зон, чим вже на доданій 4-й хвилині скористався Неймар: Бразилець нарешті реалізував вихід 1 на 1 після обрізки Баварії в атаці, а Мессі крім дубля записав в актив ще і гольову передачу. На цьому страждання Баварії і завершилися. Тепер перед Гвардіолою стоїть вкрай важке завдання, адже забити мінімум три м'ячі такій Барселоні, з такими кадровими проблемами - навіть у Мюнхені буде дуже важко.

Коментарі ()