Головне

Повії, відірвані яйця та загострена інтрига. Підсумки 22-го туру УПЛ

07.05.2015 15:42 559 0
Повії, відірвані яйця та загострена інтрига. Підсумки 22-го туру УПЛ

Черговий тур національної першості серед найкращих команд країни подарував усього дві нічиї та не обійшовся без гострих подій на полі та за його межами. Так, у чемпіонаті змінився фаворит у боротьбі за другу позицію, один з тренерів жорстко пройшовся по своїм керівникам, а відомий нападник підкорив гросмейстерську планку. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За підсумками туру дніпропетровський Дніпро обійшов донецький Шахтар і наразі зайняв другу позицію в УПЛ, яка дозволяє стартувати у кваліфікації Ліги Чемпіонів. Таким чином, на двох клуби істотно сприяли тому, щоб в останніх турах інтерес до вищого дивізіону лише зростав. Нагадаємо, що, мабуть, вирішальна гра за право представляти Україну на попередньому етапі ЛЧ пройде у Дніпропетровську у 25-му турі. При цьому ігровим колом раніше Дніпро зіграє з київським Динамо у столиці.

Команда туру

Команда Віталія Кварцяного, луцька Волинь, не змогла перемогти у п’ятому матчі поспіль, проте провела блискучий матч з донецьким Шахтарем і відібрала очки у чинного чемпіона країни. Вочевидь, "хрестоносці" вже не входять до сонму команд, які претендують на вихід до Ліги Європи, проте традиційно є одним з найбільш бойовитих колективів української Прем’єр-ліги. Волинь досягла свого за рахунок максимальної самовіддачі, позамежного настрою, жорсткості та (куди ж без цього) немалої долі везіння. Відходячи від теми, варто зазначити, що інше досягнення тримає за собою донецький Олімпік. Команда Романа Санжара лишається єдиною командою у Кубку країни, яка ще не пропустила у свої ворота жодного м'яча!

Матч туру

Поєдинок між луганською Зорею та донецьким Металургом став найбільш урожайним на голи у 22-му турі вітчизняного чемпіонату (не рахуючи зустрічі київського Динамо з ужгородською Говерлою). Матч між двома командами з Донбасу був вельми важливим у справі розподілення місць у Лізі Європи від України. Як показала гра, наразі команда Юрія Вернидуба значно переважає конкурента (і не одного його) та заслужено обіймає четверту сходинку. Цікаво, що наступна, якщо вона станеться, 12-та за ліком протягом одного сезону, перемога Зорі, буде для клубу рекордною.

Цитата туру

Головний тренер маріупольського поки Іллічівця Микола Павлов розповів про свої стосунки з клубним керівництвом у цікавій манері: "...Коли мені кажуть, що я клуб лаю, а як мені його не лаяти? Що це за керівники, які відмовилися годувати хлопців, яким 15-16 років? Так таким керівникам треба яйця відривати. А якщо це такі керівники, то мені з ними не по дорозі. Я підписував контракт з Володимиром Семеновичем Бойком. А зараз керують ті люди, яких я жодного разу не бачив. Три людини прийшли до мене позавчора, чогось чекали... Я питаю: "Чого ви тут стоїте?" Відповідають: "Ми хочемо поговорити". Кажу: "Я коли з повіями домовляюся, і то їх попереджаю спочатку по телефону!" Ну, ми поговорили, я їх вигнав і все. Тепер чекаю, коли у мене буде настрій, і я скажу при всіх про своє рішення..."

Відставки туру

Одразу два клуби української Прем’єр-ліги, вочевидь, будуть змушені формувати нові тренерські штаби. За словами наставників маріупольського Іллічівця Миколи Павлова й ужгородської Говерли В’ячеслава Грозного, вони не будуть подовжувати співпрацю зі своїми нинішніми роботодавцями, й по закінченні сезону клуби покинуть. Якщо у Говерлі напруженою є ситуація з фінансуванням, а від недавнього часу не все гаразд ще й з атмосферою всередині клубу та команди, то у таборі Маріуполя давно немає контакту між власником і тренерським штабом.

Суддівство туру

В 22-му турі нашу увагу привернули два епізоди. У грі луганської Зорі з донецьким Металургом арбітр матчу Анатолій Жабченко з Хмельницького призначив у ворота господарів 11-метровий штрафний удар за фол Максима Малишева на Едуарді Соболі. На нашу думку, гравець Зорі справді блокував опонента на лінії штрафного майданчика (лінія ж, як відомо, теж вважається частиною "небезпечної зони"), тож рішення рефері є справедливим. У матчі луцької Волині з донецьким Шахтарем суддя Костянтин Труханов з Харкова не зарахував гол Алекса Тейшейри після зафіксованого положення поза грою. Чіткого повтору так і не було, але, на нашу думку, у цьому епізоді арбітр не помилився, адже гравець "гірників" перебував трішки ближче до воріт, аніж захисник.

Досягнення туру

Нападник дніпропетровського Дніпра Євген Селезньов забив 100-й гол у чемпіонатах України (враховуються результати виступів у Вищій лізі й українській Прем’єр-лізі). Таким чином, форвард став четвертим членом так званого "Клубу Сергія Реброва". У таке імпровізоване об’єднання входять, крім самого тренера київського Динамо, колеги Селезньова по амплуа Максим Шацьких та Андрій Воробей. Свій шлях у вищому дивізіоні ЧУ Євген починав у складі київського Арсеналу.

Антигерої туру

Харківський Металіст розчарував армію своїх уболівальників, програвши важливу для розподілення місць у Лізі Європи, битву супернику. На ОСК Металіст усі без винятків гравці Ігоря Рахаєва провели безвольну гру проти полтавської Ворскли, не створивши біля воріт суперника практично нічогісінько. Наразі у харків’ян ще лишаються непогані шанси на вихід до Ліги Європи, адже у "жовто-синіх" є, щонайменше, гра у запасі з одеським Чорноморцем. Нагадаємо, що у наступному сезоні від України у Лізі Європи будуть грати три, а не чотири клуби.

Гравець туру

Нападник луганської Зорі Андрій Тотовицький став найкращим, на нашу думку, гравцем ігрового туру. На рахунку екс-футболіста маріупольського Іллічівця забитий м'яч і дві гольові передачі на партнерів у матчі з донецьким Металургом. Таким чином, Андрій довів свій гольовий доробок у поточному чемпіонаті до чотирьох м'ячів. Ще одне взяття воріт за нападником у Кубку країни. Також Тотовицький є дуже непоганим асистентом - він зумів допомогти партнерам так само чотири рази.

Гол туру

Форвард полтавської Ворскли Олександр Ковпак забив найбільш видовищний (і важливий!) м'яч туру. Серед сонму нападників УПЛ з українським паспортом Ковпак демонструє один з кращих результатів: на рахунку виконавця вже 9 голів у сезоні (з них чотири - у національному Кубку). За свою насичену кар’єру Олександр, крім Ворскли, захищав кольори Черкас, Таврії, київського Арсеналу та Севастополя. За плечима гравця також три гри у національній збірній України.

Коментарі ()