Головне

Прем'єр-ліга. 23 тур. Говерла - Шахтар 3:7. Гольова феєрія на користь "гірників"

09.05.2015 13:14 514 0
Прем'єр-ліга. 23 тур. Говерла - Шахтар 3:7. Гольова феєрія на користь "гірників"

Десять голів, міні-камбек Говерли, відкритий і цікавий футбол - все це глядачі змогли побачити у матчі, який відркивав програму 23-го туру. Ужгородці у минулому турі програли Динамо з рахунком 6:0. Тоді ціла група орендованих у киян футболістів не могла взяти участь у матчі. Крім того, через розбіжності з керівництвом у заявку не потрапили Максим Шацьких, Андрій Хомин та Олег Герасимюк. У матчі з "гірниками" провідні гравці Говерли участі також не взяли, а команда хоч і програла з рахунком 3:7, та показала характер.

Перший гол глядачі побачили вже на 43-й секунді, коли після прострілу з лівого флангу від Ракицького ворота Коваля розпечатав Гладкий. Після голу гості захопили ініціативу не давши супернику вийти навіть з власної половині поля. Через 12-ть хвилин після голу Гладкого Шахтар відзначився вдруге - Марлос поцілив у стійку, однак на добиванні першим виявився Коста - 2:0! Шокована таким перебігом подій Говерла не змогла вчасно зібратися і вже через чотири хвилини Коваль виймав з сітки власних воріт третій м'яч - дубль на рахунку Гладкого.

Тільки після цього гості дещо зменшили оберти, а господарі нарешті відсунули гру від власних воріт. Варто відзначити швидку заміну від Грозного, який на 22-й хвилині випустив замість захисника Ягодінскіса хавбека Каверіна. Віталій відчутно налагодив гру у центрі поля, а за чотири хвилини до перерви ужгородська команда змогда скоротити відставання у рахунку: Хльобас після класної передачі від партнера опинився 1 на 1 з П'ятовим, та холоднокровно того обіграв, запустивши потужно м'яч під поперечку. Більше команди голів у першому таймі голів не забили, залишивши найсмачніше та другу половину зустрічі.

Початок другого тайму для Говерли виявився напрочуд вдалим. На 47-й хвилині інтригу у матч повернув Хльобас, оформивши у підсумку дубль. П'ятов впорався з класним ударом під поперечку від Мякушка, а от в епізоді з добиванням від Дмитра голкіпер донецького клубу був безсилим. Було помітно, що Шахтар вийшов на другу половину матчу розслабленим, грав дещо вальяжно, і за це був покараний третім голом! Цього разу помилився сам П'ятов, який не прикрив ближній кут воріт після удару від Мякушка, який як ніж крізь масло пройшов трьох захисників Шахтаря.

Лише після цього голу Шахтар взявся за голову і почав грати як на початку першого тайму. Говерла всією командою глибоко сіла у захист, але протрималася недовго. Через десять хвилин "гірники" завдяки потужному удару Ракицького знову вийшли вперед. На цьому гості зупинятися не бажали, атакували великими силами і в період з 76-ї по 77-му хвилину відзначилися ще двічі. Після двох гольових передач Коваленка, який змінив на 73-й хвилині Марлоса, по голу забили Луїс Адріано та Тарас Степаненко.

Господарі так і не прийшли до тями, а на 90-й хвилині Каверін привіз пенальті у власні ворота - Тейшейра без проблем його раелізував, забивши у підсумку останній, сьомий м'яч у ворота Коваля. Завдяки цій перемозі "гірники" тимчасово повернулися на другу позицію турнірної таблиці УПЛ. Тепер слово за дніпропетровським Дніпром, який свій матч зіграє 10 травня проти амбітної луганської Зорі.

Коментарі ()