Головне

Прем'єр-ліга. 23 тур. Дніпро - Зоря 0:2. "Синдром Зорі" продовжується

10.05.2015 22:52 552 0
Прем'єр-ліга. 23 тур. Дніпро - Зоря 0:2. "Синдром Зорі" продовжується

Луганська Зоря продовжує залишатися для Дніпра чи не найнезручнішим суперником в Україні. "Синьо-біло-блакитні" знову поступилися "чорно-білим", зазнавши від них четвертої поразки поспіль в особистих зустрічах. Востаннє дніпряни перемагали луганців аж 24 березня 2012 року - більше трьох років тому!

Отримавши стартові склади на звітну зустріч, стало відразу зрозуміло, що ставку Мирон Маркевич робить на півфінал Ліги Європи, а точніше - на підсумкову звитягу над Наполі та путівку у фінал. У порівнянні з матчем у Неаполі, на Дніпро-Арені у поєдинку із Зорею з перших хвилин вийшли тільки Бойко, Канкава та Федорчук (Безус, Бруну Гама та Селезньов тоді виходили з лави запасних). А Федецького  Дугласом у цей день навіть серед запасних не було.

І цей напіврезервний склад із Зорею впоратися не зміг. Підопічні Юрія Вернидуба чітко вибудували гру у захисті та півзахисті, тому небезпечних моментів у Дніпра фактично і не було. Натомість луганці вміло скористалися своїми контратаками та провалами дніпрян у захисті. Спочатку точно пробив Хомченовський, а під завісу першого тайму відзначився Будківський. Два удари у ствір воріт у Зорі у першій половині - два взяття воріт!

Маркевич, розуміючи, що без лідерів не обійтися, якщо хочеться здобути очки, випустив Ротаня та Коноплянку на перших хвилинах другого тайму. Однак нічого позитивного від цих замін атакуюча гра Дніпра не отримала. Ні Руслан, ні Євген помітними не були. Лише вихід Калінича дещо пожвавив атаку господарів. Кілька разів Нікола пробивав головою, але робив це під пильною увагою захисників, тому прицільного удару так жодного разу і не завдав.

Дніпро у цей вечір був приреченим, а Зоря вміло відіграла на контратаках і свої шанси використала. Отже, дніпряни втрачають друге місце, відстаючи від Шахтаря на два пункти. А луганська команда фактично гарантувала собі четверте місце у нинішньому чемпіонаті.

Коментарі ()