Українська правда

Один з фігурантів справи про корупцію у ФІФА здався поліції

Сергей Шемшученко — 9 червня 2015, 19:14

Один із фігурантів справи про корупцію у ФІФА аргентинець Алехандро Бурсако здався поліції в італійському місті Больцано.

Колишній керівник компанії Torneos y Competencias (TyC) прибув у поліцейський відділок разом з двома адвокатами, повідомляє Buenos Aires Herald.

Влада США звинувачує Бурсако у махінаціях при отриманні прав на трансляції міжнародних футбольних турнірів. Він був оголошений у розшук по лінії Інтерполу.

Бурсако зміг уникнути арешту у Швейцарії вранці 27 травня, коли було затримано сімох фігурантів справи про корупцію у ФІФА. Він знаходився у тому ж готелі, де зупинилися заарештовані, але під час операції ФБР не залишався у своєму номері, як інші, а снідав у ресторані.

Бурсако дочекався, коли заарештованих виведуть у наручниках, і спокійно залишив готель. У пресі висловлювалися припущення, що потім він поїхав з Європи та нібито переховувався в Уругваї.

Всього у справі про корупцію у ФІФА проходять 14 осіб - колишніх і чинних чиновників федерації, а також бізнесменів. Їм пред'явлені звинувачення у вимаганні, хабарах і відмиванні грошей.

У матеріалах справи фігурує загальна сума хабарів у 150 мільйонів доларів, передає "Голос України".

Нагадаємо, екс-президент УЄФА Юханссон каже, що Блаттер знав про хабар у $ 10 млн за право проведення ЧС-2010.