Українська правда

ФІФА - Європарламенту: Ми здивовані закликом, щоб Блаттер негайно подав у відставку

Сергей Шемшученко — 12 червня 2015, 20:17

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) "здивована" тим фактом, що Європарламент закликав її очільника Йозефа Блаттера негайно залишити посаду.

"У ФІФА здивовані такою резолюцією Європарламенту", - заявив представник організації у четвер, 11 червня, інформує Deutsche Welle.

За його словами, як повідомляє агенція AFP, Блаттер не має наміру виконати прохання євродепутатів і "внаслідок особливих обставин, у яких перебуває ФІФА, вже вирішив, що складе свої повноваження на надзвичайному конгресі".

ФІФА також повідомила, що 20 липня у Цюриху відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету. Його члени повинні будуть визначити дату проведення надзвичайного конгресу, у ході якого буде обраний новий глава федерації.

При цьому організація уточнює, що засідання конгресу відбудеться між груднем 2015 року та лютим 2016 року, "як і оголосив глава ФІФА 2 червня".

Напередодні депутати Європарламенту ухвалили резолюцію, у якій вимагають негайної відставки Блаттера у зв’язку з корупційним скандалом у ФІФА.