Головне

Павелко хоче перенести Таврію з Криму до Херсона

18.06.2015 16:17 880 0

У четвер, 18 червня, у Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України.

Як передає кореспондерт Чемпіона, футбольний клуб Таврія, який раніше представляв Сімферополь, планують відродити у Херсоні.

Президент ФФУ Андрій Павелко доручив Куніцину очолити робочу групу, яка до 31 серпня буде готувати необхідні для відродження клубу документи.

"Це шанс відродити наш легендарний клуб, який є першим чемпіоном незалежної України. Робоча група проведе перемовини з Прем'єр-лігою, клубами вищого дивізіону, представниками Херсонської області, а також з футбольною громадськістю у цілому. Враховуючи загальний інтерес вищевказаних сторін, цей проект може бути реалізовано у майбутньому" - cказав Павелко.

Проводитиме переговори з УПЛ і Херсонська область.

Також стало відомо, що Виконком ФФУ дозволив ФК Верес з міста Рівне пройти атестацію у Другу лігу України.

"Вперше в Україні буде представлений проект народної команди! Команди, акціонерами якої будуть вболівальники та звичайні люди, любов до футболу яких спонукала це зробити. Сподіваємося, клуб продемонструє свою силу у вітчизняному професіональному футболі", - заявив Павелко.

Окрім того Павелко заявив, що розпочинається новий етап боротьби з договірними матчами.

"Сьогодні відбулося дуже важливе засідання Виконкому, яке дало можливість нашій футбольній родині перегорнути сторінку у спробах боротьби з корупцією і договірними матчами, а також іншими формами порушень етики та чесної гри в українському футболі. Була прийнята ціла низку регламентних норм, у тому числі тих, що дають можливість прийняття законопроекту по боротьбі з договірними матчами.

Це дасть можливість на законодавчому рівні давати відсіч цьому негативному для нашого футболу явищу", - повідомив під час відкриття брифінгу президент ФФУ.

Раніше стало відомо, що комітет арбітрів очолив італієць Лучано Лучіі, а з куратором системи суддівства П'єрлуїджі Колінною було продовжено контракт на 4 роки, з можливістю щорічного перегляду.

Коментарі ()