Головне

Кубок України. Фінал. Динамо - Шахтар 0:0 (5:4 по пен). Золотий Дубль Реброва

04.06.2015 16:14 426 0
Кубок України. Фінал. Динамо - Шахтар 0:0 (5:4 по пен). Золотий Дубль Реброва

Рік тому Динамо виграло Кубок, обігравши "гірників" з рахунком 2:1. Це був перший трофей Сергія Реброва в якості наставника киян. У цьому сезоні команда вже виграла чемпіонат і у неї був шанс вперше з 2007 року оформити золотий дубль. Так воно у підсумку і трапилось. Кияни вперше з 2009-го року залишили Шахтар без жодного трофею, адже з того часу команда Луческу щорічно вигравала як мінімум один турнір.

Вже з початку матчу було помітно, що гра буде дуже напружена. З перших хвилин активніше виглядали підопічні Реброва, які відразу дали зрозуміти, хто сьогодні буде першим номером на полі. Втім, протрималися кияни у такому темпі лише до середини першої 45-ти хвилинки. До 10-ї хвилини кияни володіли м'ячем, не створивши жодного небезпечного моменту біля воріт П'ятова. Чого не скажеш про Шахтар - як раз на 10-й хвилині "гірники" не використали вбивчний момент - це Срна підключився до атаки своєї команди і зльоту після рикошету поцілив у поперечку воріт. Шовковський у тому епізоді не рятував.

Відповідь Динамо послідувала через 11 хвилин: кияни 5 в 3 організували контратаку, Ярмоленко цю атаку розігнав і сам вирішив її завершити, пробивши точно в П'ятова, який правильно обрав позицію. Більше, насправді гострих гольових моментів, команди у першому таймі не створили. З 30-ї хвилини пристрасті на полі почали набирати оберти. Команди дуже багато фолили, а сама гра відбувалася в основному у центрі поля. За хвилину до перерви пошкодження зазнав Кучер, якого відразу був змушений змінити на Кривцова Луческу. Можаровський дав дограти ще три хвилини, втім, за цей час команди також нічого не створили - 0:0 після першого тайму.

Початок другого тайму також був за футболістами Динамо. На жаль, це не вилилося в моменти біля воріт П'ятова. Шахтар обрав тактику "другого номера", але так само гостроти попереду під час контратак "гірникам" також не вистачало. Щодо самих моментів, то на 54-й хвилині, звісно, можна згадати удар з-за меж карного від Ленса, втім, особливої загрози воротам Шахтаря він не ніс. Після цього команди знову почали демонструвати свої бійцівські якости, тому футболом особливо не пахло. Градус напруги зростав, це вилилося в декілька жовтих карток. Обидва тренери спробували змінити малюнок гри вливанням "нової крові", однак це також не дало результату.

Один момент на дві команди аж на 78-й хвилині створив Сидорчук, але його удар після рикошету від гравця Шахтаря пройшов поруч з 9-кою воріт П'ятова. На 90-й хвилині міг забивати Велозу, однак постріл португальця також лише оминув верхній кут воріт Шахтаря. В результаті беззубі 0:0 і команди пішли на другу перерву, адже чекав екстра-час.

У першій 15-хвилинці команди традиційно для себе створили по моменту. На 103-й хвилині Драгович на рівному місці помилився у власному карному, Гладкий вийшов фактично 1 на 1 з Шовковським, але пробити свого тезку нападник Шахтаря не зумів. Динамо відповіло ударом Ярмоленка з метрів 7-ми у ближній кут, П'ятов з труднощами парирував цей удар.

Друга 15-ти хвилинка запам'яталася класним моментом у виконанні Хачеріді. Євген відгукнувся на подачу з кутового, здорово пробив головою, але відіграного П'ятова на лінії врятував Шевчук. Також був і неприємний для киян момент, коли другу жовту отримав Рибалка. На щастя для Динамо, Шахтар через обмаль сил і часу більшість реалізувати не зумів. В результаті команди пішли на серію 11-ти метрових ударів.

Серія пенальті для Динамо розпочалася зовсім невдало. Перший же удар зіпсував Велозу, пробивши повз ворота. Срна та Драгович свої спроби реалізували, а Адріано і зовсім вивів донецький клуб вперед. До точки підійшов співввітчизник Велозу Антунеш, який "підтримав" свого партнера по команді і збірній, пробивши точно в П'ятова.

Здавалося б, що для Динамо все завершилося. Коста свою спробу також матеріалізував у забитий гол, Гусєв відповів також точним ударом. Саме Олег своїм холоднокровним пострілом у 9-тку воріт П'ятова надихнув киян на перемогу. Підтримав Гусєва і Шовковський, який парирував удар Тайсона. Лідер Динамо Ярмоленко свою спробу реалізував, а от захисник Шахтаря Ярослав Ракицький поцілив у поперечку воріт!

Все почалося спочатку, тепер до першого промаху. Беланда та Тейшейра свої голи забили, кульмінація припала на спробу від Хачеріді. Євген його забив, і саме цей удар у підсумку став переможним, адже пенальті від Гладкого завершилося другим у серії сейвом від СаШо. У результаті Динамо в серії пенальті виборює Кубок України, в який тепер можна покласти і золоті медалі розіграшу УПЛ.

Коментарі ()