Головне

Суркіс: ФФУ повинна залишатися законослухняним членом ФІФА

29.06.2015 20:46 453 0

За будь-яких обставин професіонали, насамперед, повинні керуватися розумом, а не одними емоціями.

Так інформацію, що Україна подала заявку на участь у ЧС-2018, прокоментував віце-президент УЄФА Григорій Суркіс.

"Лише у такому разі ми будемо почуті всіма членами міжнародної футбольної родини. Світу повинна бути зрозуміла аргументація та логіка дій ФФУ. І артикулювати її необхідно теж загальноприйнятою футбольною мовою", - сказав він.

"У ФФУ, яка представляє інтереси України у світовому футбольному співтоваристві, не може бути претензій до ФІФА. А значить, ФФУ повинна залишатися законослухняним членом цієї організації", - додав Суркіс.

За його словами, стратегічні завдання Будинку футболу такі - готуватися до відбіркового туру ЧС-2018, а також активно доносити свою позицію до інших членів ФІФА, не вдаючись до демаршів та ультимативних вимог.

"Я скажу так - ми повинні бути готові до найнесподіваніших поворотів подій. Але у кожній такій неординарній ситуації зобов'язані діяти у суворій відповідності зі статутними положеннями світового футболу", - пояснив Суркіс-старший.

"УЄФА розводив представників України та Росії, щоб виключити проведення очних матчів між клубами обох країн. Але уявімо собі, що у фінальному матчі Дніпру довелося б грати не із Севільєю, а із Зенітом або московським Динамо... Як ви вважаєте, чи велася б дискусія на цю тему в Україні? Адже якби український клуб відмовився від поїздки на фінал до Варшави, не бажаючи грати з росіянами, він не тільки отримав би технічну поразку, а й на додачу до нього ще й дискваліфікацію - як мінімум на наступний сезон", - цитує його footclub.com.ua.

Коментарі ()