Головне

Товариський матч. Грузія - Україна 1:2. На Люксембург з позитивним настроєм

09.06.2015 23:12 271 0
Товариський матч. Грузія - Україна 1:2. На Люксембург з позитивним настроєм

До відбіркового матчу чемпіонату Європи 2016 року з Люксембургом національна збірна України з футболу готувалася через товариський поєдинок з Грузією. Саме з цим суперником "синьо-жовті" зустрілися на своєму зборі в Австрії.

Загалом, цього спарингу могло і не бути. Просто потенційні супротивники, як повідомив головний тренер українців, відмовилися їхати в Україну. І лише у надзвичайному порядку довелося домовлятися з грузинами. Однак ті відразу сказали, що гратимуть тільки в Австрії, де проводять підготовчий збір до матчу кваліфікації все того ж Євро-2016 з Польщею. На тому обидві федерації і вирішили, що зіграють Україна та Грузія у Лінці.

Зазвичай Михайло Фоменко не полюбляє ротацію складу, але у цей вечір він змушений був обійтися без Кучера, який відновлюється від ушкодження, випустивши у центр захисту у пару до Хачеріді Ракицького. А от справжньою несподіванкою стала поява зі стартових хвилин дебютанта збірної Павла Ксьонза. Та і прізвища Морозюка, Селезньова й Гармаша дивно виглядали у стартовому протоколі. Проте у цей вечір тренер нарешті вирішив перевірити найближчий резерв національної команди.

Незважаючи на не резервний склад, у першому таймі в України попереду не виходило нічого. Та і взагалі, команди жодного разу не влучили у ствір воріт одна одної за перші 45 хвилин поєдинку. Найреальніший момент мав Кобахідзе, однак його спроба пролетіла поблизу хрестовини. Як показала статистика, на полі були абсолютно рівні команди - навіть володіння м'ячем було 50 на 50. Хоча здалося, що "синьо-жовті" більше володіли ініціативою.

У перерві Фоменко змінив півскладу, випустивши Кравця, Шевчука, Рибалку, Тимощука та Сидорчука. Тобто повністю був змінений центр поля, що і призвело до моменту біля наших воріт. Гравці не встигли "притертися" один до одного і проґавили вихід Кенії. У цьому епізоді вище всіляких похвал зіграв Бойко, який у падінні відбив удар з кількох метрів.

Ну і як же ж без футбольних прислів'їв? Буквально через кілька хвилин м'яч влетів у ворота Грузії. Лорія на мить уявив себе Нойєром, але не зміг приборкати м'яч, чим миттєво скористався Артем Кравець. А через десять хвилин рахунок на табло вже був 2:0. Це Ксьонз на правому фланзі скинув Морозюку, той подав, а Коноплянка, вигравши боротьбу у захисника, пробив точно у кут.

Очевидно, футболістам збірної України здалося, що перемога вже у кишені, за що ледь не поплатилися. На 81-й хвилині Вацадзе після навісу Кенії не залишив шансів Бойку, і грузини перейшли у наступ великими силами. І мали моменти, щоб зрівняти рахунок. Проте спочатку Денис Бойко витягнув м'яч з кута після удару Ананідзе, а потім Чантурія поцілив у поперечку.

І лише на останніх хвилинах підопічним Михайла Фоменка вдалося заспокоїтися та перехопити володіння м'ячем. Таким чином, Україна здобула мінімальну перемогу над Грузією. І тепер готуватиметься до Люксембургу з позитивним настроєм.

Коментарі ()