Головне

Суперкубок України. Динамо - Шахтар 0:2. Луческу почав сезон з перемоги

14.07.2015 23:09 1070 0
Суперкубок України. Динамо - Шахтар 0:2. Луческу почав сезон з перемоги

Київське Динамо програло одеський поєдинок за Суперкубок України. В поєдинку з Шахтарем все вирішилося на останніх хвилинах, коли команді Сергія Реброва не вистачило концентрації, чим і скористалися "гірники". В оновленому складі команда Луческу сьогодні довела, що може грати без своїх лідерів на найвищому рівні.

Донецький клуб підходив до цього поєдинку у статусі аутсайдера. Нагадаємо, команда Реброва в минулому сезоні виграла у "гірників" і чемпіонат, і Кубок, тому у Шахтаря мотивація на Суперкубок була дуже високою. Крім цього, Мірча Луческу дуже хотів довести усім скептикам, що і без Адріано та Кости його команда зможе обіграти киян.

Саме тому "гірники" з перших хвилин матчу заволоділи ініціативою, намагаючись диктувати київському клубу свій футбол. Динамо, в свою чергу, намагалося обережно грати в обороні, і при першій можливості виходити в контратаку. Відзначимо, що Сергій Ребров також сьогодні випустив оновлений склад, в якому в основі гру розпочали новачки киян Микола Морозюк і Жуніор Мораєш.

Перший небезпечний момент Шахтар створив уже на сьомій хвилині, коли після пасу від Марлоса головою під поперечку пробивав Гладкий, однак Шовковський встиг зреагувати на цей постріл. Ще за десять хвилин у "гірників" був ще один момент для взяття воріт, однак цього разу вже сам Марлос після прострілу з флангу з десяти метрів пробив набагато вище воріт.

Кияни ближе до завершення першої половини стали все частіше переходити на половину поля Шахтаря, і біля воріт Каніболоцького також почало з'являтися щось схоже на моменти. Одним з них став гострий стандарт у виконанні Мігеля Велозу, коли м'яч ледь не опинився у верхньому куті воріт донецького клубу.

А от в другому таймі киянам вдалося змінити малюнок гри. Вже на 49-й хвилині Ярмоленко ударом з гострого кута влучив у стійку воріт "гірників", після чого вже в наступній атаці воротам загрожував Мораєш. Перекинувши Каніболоцького, бразилець намагався завдати другого удару вже головою, але програв боротьбу Ракицькому.

Десь за п'ятнадцять хвилин до фінального свистки у киян була ще одна класна можливість відкрити рахунок, однак знову Мораєшу не вдалося забити свій перший м'яч у футболці Динамо. Після подачі Віди бразилець пробив з розвороту, але м'яч облизнув поперечку воріт Шахтаря, проте в сітці не опинився. Кінцівку матчу команди проводили вже з очікуванням серії післяматчевих пенальті, однак на 90-й хвилині відбувся епізод, який перевернув цю гру з ніг на голову.

Алекс Тейшейра, вискочивши на побачення з Олександром Шовковським, заробив пенальті, і вилучення для голкіпера киян. Так, як замін у Сергія Реброва вже не було, місце у воротах Динамо зайняв Александар Драгович. Однак, шансів взяти удар Даріо Срни з "точки" у нього практично не було.

Після пропущеного киянами м'яча командам залишалося зіграти ще п'ять доданих хвилин, за які "гірникам" вдалося ще один раз розписатися у воротах суперника. На класний простріл Коваленка в штрафному відгукнувся Бернард, який і поставив крапку в цьому протистоянні.

У підсумку, донецький клуб виграв перший трофей у новому сезоні, і тепер у піднесеному настрої може готуватися до старту в новому чемпіонаті і кваліфікації Ліги чемпіонів. Що стосується киян, то Реброву і компанії не варто робити трагедії з цієї поразки, адже сезон тільки починається, а тому і вся боротьба у столичного клубу ще попереду.

Коментарі ()